середа, 28 серпня 2013 16:37

Бразильці вимагають владу повернути на маршрут легендарні трамваї "Бондіньо"
14

Фото: Фото: Reuters

Трамвай "Бондіньо" (Bonde), як звуть його бразильці, історія якого починається в 1896 році, з'явився цілих 117 років тому.

Саме тоді в Санта-Терезі відбувся перехід з кінної тяги на електричну. З тих пір найстаріший трамвай, єдиний у місті, ходить від станції "Каріока" у Ріо-де-Жанейро через пагорби Санта-Терези та завершує свій шлях біля музею Шакара-до-Сео, відомого полотнами Моне, Пікассо, Далі і Матісса.

По дорозі проходження трамвая можна побачити безліч дивовижних місць: статую Христа на горі Корковадо, будинок "Джиммі", відомого притулку для малолітніх, побудованого на гроші лідера легендарної групи Led Zeppelin Джиммі Пейджа, а також єдиний у Ріо православний храм Святої Зінаїди і безліч затишних куточків .

Є туристична забава - встрибувати у трамвай на повному ходу. Це можливо, тому що у старовинного "Бондіньо" немає вікон і дверей. "Бондіньо" не міняв свій вигляд за 117 років існування. 27 серпня 2011 через бразильський трамвай стався нещасний випадок, внаслідок якого загинули 6 осіб. Після цього його зняли з маршруту, і до сьогоднішніх днів трамвай не функціонує. Проте жителі міста намагаються домогтися повернення трамвая, вимагаючи уряд переосмислити ситуацію. Городяни й туристи хочуть знову мати можливість перейнятися історичним духом Ріо-де-Жанейро - з диким брязкотом прокотитися на канаркового кольору колимазі "Бондіньо".

Зараз ви читаєте новину «Бразильці вимагають владу повернути на маршрут легендарні трамваї "Бондіньо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути