Ексклюзиви
пʼятниця, 30 квітня 2021 19:35

Як заробляти в інтернеті з дому по $1 тис. на місяць

Із запровадженням карантинних обмежень багато українців залишилися без роботи. Найбільш оптимальним рішенням для них є розвиток і заробіток в інтернеті.

Є багато фріланс-сайтів, де можна стати спеціалістом та шукати роботу. Там можливо заробити. Однак за великим рахунком - це просто витрачання часу, розповіла Gazeta.ua блогерка та SMM-спеціаліст Ольга Ковальська.

Вона два роки успішно працює в онлайн-сфері. Має власний блог, співпрацює з іншими інфлюєнсерами, заробляє на SMM. Має свій канал на YouTubе та розкручує сторінку в TikTok.

Як новачку почати заробляти в інтернеті? Що найперше треба зробити?

Автор: @kowalskaia
  Швидко почати заробляти в інтернеті можна, але час буде втрачено даремно, каже блогерка. "Гроші заради грошей" - програшна стратегія.
Швидко почати заробляти в інтернеті можна, але час буде втрачено даремно, каже блогерка. "Гроші заради грошей" - програшна стратегія.

Спершу треба зрозуміти, що ким би людина не була, яку б професію не мала, вона може заробляти в інтернеті. Наприклад, ти лікар - зроби блог на цю тему. По- перше, це гарна спроба залучити клієнтів в офлайн. По-друге, зможеш заробляти на блозі за рахунок реклами або завдяки продажу медикаментів, вітамінів, БАДів тощо.

Зараз не треба бути айтішніком, щоб заробляти в інтернеті, це може зробити будь-хто. Однак варто визначити те, що тобі подобається. Можна спробувати місяць працювати менеджером блогера, щоб зрозуміти, чи це твоє, місяць налаштовувати рекламу і так далі. Не варто займатися одразу всім.

Найбільш швидко окупитися може блог. Для тих, хто хоче відкривати магазин, раджу спочатку займатися розкруткою блогу. Люди йдуть на твій бренд краще, ніж просто на якийсь магазин.

Чи варто довіряти сайтам, які пропонують заробіток за переклад текстів, написання коментарів тощо?

Є багато фріланс-сайтів, де можна стати спеціалістом та шукати роботу. Там можна заробити. Однак це просто витрачання часу. Ніякої перспективи немає. Людина не отримує задоволення від цієї роботи, не набуває знань та досвіду, а машинально виконує монотонну роботу. Як підробіток, можливо, але не для реальних заробітків. Робота має приносити задоволення та мати сенс.

Ніякої перспективи немає

Які професії зараз затребувані в інтернет-сфері? Які з них можна опанувати максимально швидко і з дому?

SMM - ведення сторінок брендів, таргетолог - налаштування реклами в соцмережах, створення чат-ботів - у Telegram, створення бренду для когось, сторіз-мейкер - дизайн історій в Instagram, фотограф, контент-менеджер - написання текстів, монтажер.

Роботи багато, спеціалістів шукають кожного дня. Але будь-чому треба вчитися та набувати навички. Ніхто не візьме на роботу людину без знань. У вільному доступі зараз є курси, відео, майстер-класи, де вчать усім тонкощам цих професій. Платні курси - не дуже дорогі, зазвичай.

Дивна тактика - гнатися за найлегшим. Для будь-якого результату треба виділяти час, гроші та зусилля, а інакше - нічого не вийде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахраї крадуть гроші з карт під час онлайн-шопінгу: як вберегтися

Скільки мінімально можна заробити, якщо працювати в інтернеті за місяць? Скільки максимально?

Мінімально - можна хоч безкоштовно працювати. А можна за один проект і $1000 заробити, якщо це об'ємна робота, просування бренду.

Якщо ти блогер, то можеш виставляти цінник за рекламу в залежності від кількості підписників і охоплень - переглядів. Також все залежить від цільової аудиторії. Якщо у тебе блог про бізнес, то підписані на тебе люди з хорошим достатком. Замовити рекламу у такому разі можуть клінінгові служби, наприклад, які орієнтовані на цей сегмент аудиторії. Якщо ти мама у декреті, то тебе не будуть просити рекламувати алкоголь.

Як розкрутити свою сторінку в Instagram?

Тут є два варіанти. Або ти вже зірка і на тебе підписуються, або ти налаштовуєш просування в інших блогерів. Купуєш у них рекламу і на тебе підписуються.

Насамперед, треба визначитись із тематикою блогу. Далі - знімати крутий контент, мінімум 20 сторіз на день, 3 пости на тиждень, робити контент для привернення уваги - інтриги, сценарій. Для блогу треба виділяти не менше 3-4 годин у день.

Окрім цього, сторіз варто робити різнотипними. Наприклад, розмовна, картинка, на весь зріст, танці під музику, монтоване відео - і так за чергою.

Наразі в Instagram все поступово змінюється, усі йдуть на натуральність, справжнє життя без прикрас. Варто робити змістовний контент, щоб підписники могли щось взяти для себе. Люди втомилися від красивих картинок і хочуть трешачка, голих емоцій.

Цінується якісний і незвичний монтаж, він наразі також у трендах.

Автор: pixabay.com
  Для розкрутки в TikTok треба знімати багато відео кожного дня.
Для розкрутки в TikTok треба знімати багато відео кожного дня.

Як розкрутити свою сторінку у TikTok?

Найголовніше - це знімати багато відео і регулярно. Чим більш дивне відео, тим більше людей його подивиться. Контент має бути цікавим та незвичним. Для того, щоб зрозуміти формат цієї соцмережі варто просто кілька днів подивитися відео і все стане зрозуміло.

Мої перші 6 тисяч підписників прийшли тоді, коли я зняла відео з незавершеною кінцівкою. За лайки пообіцяла зняти продовження.

Заробляти там можна так само на рекламі або на просуванні нових пісень. Зірки випускають трек і платять блогеру, щоб він її розкрутив у TikTok. Кажуть, що скоро будуть платити за перегляди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від бухгалтера до дизайнера: 7 вакансій для тих, хто не хоче повертатись в офіс

Як заробляти у цих мережах? Скільки має бути підписників, щоб на тебе звернули увагу рекламодавці?

Мені пропонували зробити рекламу вже тоді, коли мала 3 тисячі підписників в Instagram. А є блогери, у яких 50 тисяч і їм не пишуть. Важливо, наскільки твій блог живий та цікавий, наскільки круто подаєш інформацію, скільки людей дивляться твої сторіз щодня.

Вартість реклами залежить від кількості підписників. У мене ціна за просування у сторіз 600 гривень, у блогерів-мільйонників може бути більше $1000.

Купуєш рекламу - і маєш підписників

Як за короткий строк залучити на власну сторінку багато підписників?

Якщо багато грошей у людини, то це швидко. Купуєш рекламу - і маєш підписників. У відомих блогерів - від 10 тисяч гривень і вище. Але беруть на рекламу не всіх, а те, що ближче, що можуть прорекламувати.

Можна швидко залучити підписників за допомогою гівів - розіграшів. Однак так само після закінчення конкурсу можна і втратити людей. Адже вони підписуються не заради твого контенту, а для того, щоб просто узяти участь. Так падають охоплення і перегляди, які дуже важливі для продажу реклами.

Автор: pixabay.com
  Блогери мають працювати не менше 4 годин на день, щоб досягти успіху.
Блогери мають працювати не менше 4 годин на день, щоб досягти успіху.

Яка мережа більш перспективна, на яку краще робити ставку?

Варто починати з TikTok, якщо є бажання без витрат розкручуватися. Щоб розкрутити блог в Instagram, також можна розпочати з TikTok. Звідти підписники будуть переходити вже на основну сторінку. Магазини та бренди також заходять у цю соцмережу і залучають клієнтів.

Як розкрутити свій канал у Youtube? Який контент можна створювати вдома і він буде там затребуваний?

На Youtube треба постійно знімати відео. Навіть вдома це можна робити. Головне обрати близьку для себе тему. Наприклад, людина любить каву. Можна зняти відео: "Топ-5 міфів про каву", "Чому кава вбиває ваші зуби". Треба вигадувати цікаві назви та заголовки, монтувати 5-хвилинні ролики з красивими картинками або нарізками. Варто звернути увагу на обкладинку, яку будуть бачити користувачі. Вона має бути яскравою та цікавою, привертати увагу.

На Youtube безкоштовне просування

Кажуть, що для розкрутки каналу у Youtube треба вкласти в нього кілька тисяч доларів. Наскільки це правда?

Ні, на Youtube безкоштовне просування. Звичайно, що для того, щоб знімати професійні відео треба витрачати гроші. Але за розкрутку не доведеться платити. Відео може потрапити в топ і його перегляне більше користувачів. Але це залежить тільки від того, наскільки ролик цікавий. Це рандомно все.

Однак створення відео для Youtube займає дуже багато часу. Важко монтувати, знімати, а воно може не залетіти в топ.

Як почати заробляти на своєму каналі? Скільки, наприклад, можна отримати якщо маєш 10 тис. підписників, 100 тис., мільйон?

Можна включити монетизацію, якщо на тебе більше тисячі людей підписані. Однак від цієї кількості не дуже залежить заробіток. Плата нараховується за перегляди. За тисячу людей, які подивилися відео, блогер заробить $0,5 і так далі.

Як виводити гроші із TikTok, Instagram, Youtube? Вони "падають" на картку, чи яка система?

Автор: pixabay.com
  Youtube забирає багато сил та часу, адже користувачі цінують якісні відео та цікавий контент. Але для просування не потрібно мати багато грошей.
Youtube забирає багато сил та часу, адже користувачі цінують якісні відео та цікавий контент. Але для просування не потрібно мати багато грошей.

До акаунту в Youtube і TikTok ти підключаєш карту, куди нараховують гроші. Youtube раз на місяць надсилає плату. Один відомий блогер знімав інтерв'ю і потім пропав на 5 років з мережі. Він усі ці роки жив за кордоном на монетизацію з Youtube. Йому кожного місяця приходило близько $5 тисяч за старі відео.

У TikTok за прямі ефіри кидають подарунки. Якщо популярна сторінка - то можна заробити. Однак поки монетизація на цій платформі не дуже розвинена.

В Instagram тобі за рекламу, зазвичай, на карту кидають гроші замовники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 переваг контекстної реклами для вашого бізнесу

Чи можна поєднувати основну роботу і роботу в інтернеті?

Так, звичайно. Я наразі працюю з кількома проєктами в онлайн сфері. Однак так само можна вести свій блог, коли працюєш в офісі. Головне, щоб можна було мати доступ до телефону. Коли працювала офіціанткою, не дозволяли діставати смартфон у залі. Тому не було можливості знімати і постити щось.

Цінуються зараз тематичні блоги. Круто, якщо людина є спеціалістом у своїй галузі і розповідає про це підписникам.

Як змінився онлайн-ринок із настанням карантину, чи з'явилася конкуренція?

Більше людей прийшли в інтернет заробляти. Однак разом із цим збільшився попит на спеціалістів, які можуть писати, монтувати, фотографувати. Запит є завжди. Конкуренції, як такої, я не помітила.

Із запровадженням карантину більше людей почали сидіти вдома, у них з'явився вільний час. Тому добре можна було розкрутитися в TikTok, адже користувачі шукали, чим би зайнятися без роботи.

В Україні найвищу середню зарплату отримують програмісти. У Києві такі спеціалісти заробляють 70 тис. грн. За останні три роки розмір зарплат зростав на 17% щороку.

Зараз ви читаєте новину «Як заробляти в інтернеті з дому по $1 тис. на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути