четвер, 01 грудня 2011 10:56

4-річна художниця своїми картинами заробила майже 1 млн доларів
7

Фото: Фото: aelitaandreart.com

Уже дві персональні виставки 4-річної австралійки Аеліти Андре відбулись у США та Італії, а десятки її картин розійшлися по приватних колекціях. Дівчинка почала малювати, коли їй ледь виповнилось 9 місяців.

Мистецтво Аеліти близьке до абстрактного та сюрреалістичного напрямків. За словами батьків талановитої дівчинки - російського фотографа Ніни Калашникової та австралійського художника Майкла Андре, - їхня донька просто одержима живописом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власними картинами 9-річний хлопчик заробив 174 тис євро на будинок

Найдорожчу картину Аеліти було продано за 30 тисяч доларів, а загальна вартість проданих картин сягає майже мільйона доларів.

Аеліта сама обирає, коли і що їй малювати. Може відволіктися, піти гратися, але потім обов'язково повернеться і закінчить розпочате. Крім живопису, Аеліта любить грати на піаніно, співати, їсти шоколад і розмовляти російською.

У свої чотири роки юна художниця є членом Національної асоціації візуальних мистецтв Австралії. З професійного погляду деякі картини Аеліти такі вдалі, що критики висловлюють сумнів щодо повного авторства дитини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картини з японського бісеру довше залишаються яскравими

Якось директор художньої галереї у Мельбурні побачив фотографії робіт невідомого художника і вирішив внести їх у виставкову експозицію. Уже коли були віддруковані рекламні буклети та подані анонси у ЗМІ, директор, здивувавсь, дізнавшись, що цьому художнику лише два роки. Він був шокований, але програму не змінив.

Влітку цього року пройшла виставка Аеліти в Agora Gallery в Нью-Йорку, а у вересні - у К'янчано в Тоскані, Італія.

Зараз ви читаєте новину «4-річна художниця своїми картинами заробила майже 1 млн доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути