пʼятниця, 04 листопада 2011 07:15

У Дрезденській галереї в туристів відбирають фотоапарати
10

Фото: Фото: Анна УСІК

Під час екскурсії в німецькому Дрездені виділили три години для Дрезденської картинної галереї. На вході 40 хв простояли в черзі за квитками. У цей час фотографувались на території галереї — вона розміщена в палаці Цвінгер.

Ще годину чекали перед входом у зали галереї. Перед нами зайшло вісім екскурсійних груп. Екскурсоводи у музеї говорять англійською і німецькою, проводять екскурсію тільки для групи слухачів. Для російськомовних пропонують безкоштовну інформаційну довідку - біля полотен висять наушники. Можна прослухати російською, хто й коли намалював картину. Під картинами інформація про них німецькою. У деяких залах туристам дозволяють користуватись фотоапаратами. Фотографувати найдорожчі полотна можна, оплативши у касі 10 євро за один знімок. У деяких залах відбирають фотоапарати на вході, якщо вчасно не сховаєте його в сумку чи портфель.

"Під час американських бомбардувань1945 році  Дрезденську галерею сильно пошкодили, - розповідає німецькою екскурсовод Марія. - Більшість картин вивезли в Київ і Москву. У червні 1956 року повернули в Дрезден. Галерею відновили і відкрили для відвідувачів у 1960 році".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арт-центр "Я Галерея" відкриває чотири нові проекти на Подолі

Найбільше працівники музею пишаються полотнами "Сікстинська Мадонна" Рафаеля Санті, "Венера заснула" Джорджоне, "Старенька зі свічкою" Матіаса Стомера ,"Христос лікує сліпого" Ель Греко і трьома портретами Веласкеса.

Працює чотири зали: "Живопис", "Мініатюри", "Арраси" з гобеленами і "Пастелі", де виставлені роботи кольоровою крейдою і малюнки чорним олівцем Парміджаніно, Даніеле да Вольтера, Федеріко Барочі, Гвідо Рені, Сальватора Рози.

Німці називають заклад Галереєю старих митців. Тут зібрані картини від Відродження до бароко й класицизму.

Під час туру у Дрезден екскурсію вважають факультативною. Вхід до неї оплачують додатково. Гід хотіла підзаробити на нас, пропонувала купити в неї квитки за 15 євро. У касі вони коштували 10 євро. Для студентів у половину дешевше. Треба брати з собою студентський квиток європейського зразка - ISIC.

Віртуальну екскурсію по галереї можна здійснити на сайті www.dresdengallery.com.

Зараз ви читаєте новину «У Дрезденській галереї в туристів відбирають фотоапарати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути