середа, 30 листопада 2011 18:03

Картини з японського бісеру довше залишаються яскравими
8

Фото: фото: podelki-shop.ru

Зараз в Україні продається бісер переважно китайського (трапляється тайванського), чеського та японського виробництва. Дизайнери хенд-мейду, які створюють роботи бісером, радять купувати чеську або японську продукцію.

"Справа в тому, що чеський бісер — якісніший. Коли пробуєш щось краще, то не хочеться повертатись до гіршого. У китайському бісері може відлущуватись фарба. І тоді вишита картина втрачає свої кольори. Якщо бісеринки з кольоровим покриттям усередині, то воно може здиратись після того, як декілька раз пропускаєш його через голку", - розповідає Наталія Мехед — дівчина протягом 10 років вишиває та створює біжутерію з бісеру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Південній Кореї користується попитом синьо-зелений бісер з праху померлих

50 г чеського бісеру коштують від 16 до 18 гривень. Китайський — майже вдвічі дешевший — від 9-10 гривень. Цього маленького пакету вагою 50 грам вистачає на звичайний браслет або інший невеликий виріб.

Японський бісер дорожчий за чеський. 10 грам коштує від 20 гривень. Його відмінністю є те, що він калібрований. Тобто кожен розмір бісеринки має свій номер. І бісеринки під тим чи іншим номером усі однакові. Крім того, продукція японського виробництва легша за інші, а в бісеринках — більші отвори, ніж у чеському та китайському.

Зараз ви читаєте новину «Картини з японського бісеру довше залишаються яскравими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути