понеділок, 28 листопада 2011 00:30

Відкрили виставку карикатур

Автор: фото: Оксана Ханас
 

Столичний художник-карикатурист Вадим Шевченко малює шаржі в торговельно-розважальному центрі "Екватор" на вул. Ковпака, 26 у Полтаві. Тут відкрили виставку карикатур художників Василя Возняка і Вадима Шевченка "Студентський перець".

На прозорих скляних стендах — близько 90 карикатур. Підходять чоловік у сірому пальті і жінка у світло-зеленій куртці. Довго роздивляються. Відвідувач сміється, тицяє пальцем у карикатуру, де зображена яскраво нафарбована грудаста українка з написом "Гривня", яка торгується з чоловіками. На їхніх штанях написано "Євро" і "Долар".

— Виставка присвячена студентам. Підбирали такі роботи, аби були зрозумілі молоді, — каже Вадим Шевченко. — Зараз популярніші карикатури на соціальну тематику, які висміюють буденність. Карикатура, як жанр, складна штука. Треба мати добре почуття гумору, вміти підмічати важливі моменти.

Василь Вознюк на відкриття не зміг приїхати, бо за кордоном. Він — єдиний художник-карикатурист в Україні, який малює королівські сім'ї Європи. Має подяку від королеви Великобританії Єлизавети ІІ.

— Люди сьогодні стурбовані, заклопотані. Ми намагаємося підняти їм настрій, розвеселити, — каже Ірина Чорна, менеджер з організації виставок центру "Екватор".

— Виставка безкоштовна, її може побачити будь-хто. Тим більше, в "Екваторі" щодня бувають тисячі полтавців. Це гарне місце сімейного відпочинку.

Торговельно-розважальний центр "Екватор" планує і надалі організовувати соціальні виставки, доступні великій кількості відвідувачів.

— Ми намагаємося повернути суспільство у світ позитиву, — продовжує Ірина. — Уже плануємо новорічну виставку. Розкривати всіх секретів не буду, щоб зберегти інтригу. Для України виставка стане унікальною.

Окрім соціальних, "Екватор" організовуватиме також комерційні експозиції.

Виставка "Студентський перець" триватиме до 30 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили виставку карикатур ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути