Ексклюзиви
середа, 05 жовтня 2011 15:05

Художниця малює на пір'ї пейзажі, тварин, птахів і риб
6

Фото: Фото: www.kulturologia.ru

Американська художниця Джулія Томпсон обрала незвичайну основу для своїх малюнків: пташине пір'я. Саме на них вона малює акриловими фарбами справжні картини, пише prtess.ru.

В основному це пейзажі, зображення диких тварин, птахів і риб. Також у художниці нерідко зустрічаються індіанські мотиви. Джулія народилась і виросла на Алясці, тому їй близька тема дикої природи.

Джулія Томпсон почала займатись своєю непростою творчістю з 1990 року. Як стверджує сама художниця, спочатку вона звернулась до цього заняття лише для того, щоб знайти хоч якесь застосування пір'ю, що випало з крил павичів, які належать її матері, повідомляє сайт www.kulturologia.ru.

"Ніколи не роблячи цього раніше, але знаючи про властивості скріплення акрилових фарб, я вирішила, що це цілком здійсненний експеримент", - каже художниця. Почавши з простих сюжетів, з часом Джулія перейшла до зображення більш складних малюнків.

За словами художниці, вплив величних пейзажів її рідного краю пронизує більшість її робіт. На розпис однієї пір'їнки йде від 8 до 16 годин. Джулія зізнається, що працює повільно, але точно, намагаючись надати кожному зображенню якомога більше життя та емоцій.

У художниці немає проблем із сюжетами, але іноді виникають проблеми з "полотнами". Вона розповідає, що в Америці існує безліч законів, що захищають птахів - аж до того, що в деяких штатах не можна збирати пташине пір'я. Але Джулія не сумує і основну ставку робить на павичів та індичок, що утримуються на ранчо її матері в Південній Каліфорнії.

За матеріалами prtess.ru і www.kulturologia.ru.

Зараз ви читаєте новину «Художниця малює на пір'ї пейзажі, тварин, птахів і риб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути