понеділок, 26 вересня 2011 13:20

Дизайнери створили сукню, в яку вміщається до 238 людей
7

Фото: Фото: dezeen.com

На Лондонському фестивалі дизайну з 22 по 25 вересня Фінським інститутом було представлено новаторський проект REDDRESS (червона сукня). Розроблена дизайнером Ааму Сонг, REDDRESS є інсталяцією і робочим місцем у вигляді колосальної червоної сукні.

REDDRESS вперше виставлена в Лондоні, в Йорк Холі в Бетнал Грін.

На пошиття сукні було використано більш ніж 550 метрів тканини. Сукня одягається на виконавця, який піднімається прихованими сходами, щоб "зануритись" у матеріал. Маючи 20 метрів у діаметрі та 3 метри у висоту, сукня може вмістити до 238 людей у гігантських кишенях своїх складок, дозволяючи глядачам повністю зануритись у просторі та часі.

"Ми надзвичайно раді можливості працювати з Ааму Сонг і компанією Йохан Олін, одним із топових творчих дуетів Фінляндії. Вони по-справжньому творча пара. REDDRESS створює захоплююче враження і наводить на роздуми лондонців. Це продовжує зміцнювати зв'язки між Лондоном та Гельсинки, двома світовими містами дизайну", говорить Ханна Харріс, директор програми з мистецтва та культури Фінського інституту.

Уперше цю інсталяцію представили в Німеччині, Норвегії та Данії. REDDRESS є частиною постійної колекції музею дизайну, Гельсинки, Фінляндія.

Зараз ви читаєте новину «Дизайнери створили сукню, в яку вміщається до 238 людей ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути