Ексклюзиви
четвер, 07 квітня 2011 17:19

Найбільше діти люблять малювати тварин

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Вихованка гуртка ”Юні зоологи-тераріумісти” 12-річна Галина Ковальчук тримає в руках бородату агаму. Дівчинка найвідповідальніша учениця гуртка, тому їй дозволяють брати плазунів у руки
Вихованка гуртка ”Юні зоологи-тераріумісти” 12-річна Галина Ковальчук тримає в руках бородату агаму. Дівчинка найвідповідальніша учениця гуртка, тому їй дозволяють брати плазунів у руки

"Сьогодні у нас мала бути екскурсія на ставки "Зелене око". Тут недалеко від центру. Але з самого ранку йде дощ. Діти без змінного взуття, тому займаємося в класі — малюємо жителів водойми", — каже у вівторок 59-річна Ярослава Тучанська, керівник дитячого гуртка "Юні друзі природи". Він діє при Львівському еколого-натуралістичному центрі на вул. Кубанській, 12.

Уроки позашкільного дозвілля там проводять щодня, крім неділі. Є 35 гуртків різного спрямування, але всі пов'язані з природою та навколишнім світом. У кожному гуртку є кілька груп. Діти ходять туди за віком.

У групі Ярослави Тучанської 15 школярів молодших класів. Їхні заняття проходять на першому поверсі. Велике приміщення поділене на дві зони — ігрову і навчальну. В ігровій на великому телевізорі показують мультфільми, стоять старі комп'ютери. Хлопці крутяться біля них, грають в ігри. У навчальній зоні 7-річні Анастасія Мірошник і Христина Борщак малюють риб.

— Ми з Христею ходимо і на танці, а по вівторках сюди. Я два місяці тут займаюся. Найбільше мені подобається малювати і ходити на екскурсії. Деколи виходимо на грядки, щось там садимо. Нам не дозволяють годувати тварин, ми тільки дивимося, — говорить Анастасія Мірошник.

На другому поверсі центру о 15.00 розпочинається заняття в гуртку "Юні зоологи — тераріумісти". На стінах класу є акваріуми і тераріуми із плазунами та земноводними, на балконі — клітки із птахами. Сьогодні діти здають домашню роботу — плакати із тваринами. За тиждень їх повісять на стінах закладу.

— Якби вдома мені дозволили тримати ящірку, я не ходила б на гурток, — розповідає 12-річна Галина Ковальчук. У руках тримає маленького плазуна. — Це бородата агама. Вони живуть в Австралії.

У центрі живуть понад 200 тварин. Гордість закладу — удав та крокодил.

— Для міських дітей важливо мати контакт з природою. У нас вони можуть доглядати за тваринами, садити рослини, — каже директор центру Ігор Антахович, 48 років. — Найпопулярніший серед дітей гурток — "Юні художники-анімалісти". Тут вони малюють тварин, з ними працюють художники-професіонали. 15–16-річні школярки ходять на "Фітокосметику". Вчаться доглядати за волоссям, шкірою за допомогою лікарських трав.

Зараз ви читаєте новину «Найбільше діти люблять малювати тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути