четвер, 20 вересня 2007 17:59

Нова жувальна гумка не липне до волосся

Хіміки з Бристольського університету в Англії розробили жувальну гумку, що не прилипає до одягу та твердих поверхонь. Зараз її перевіряють на відповідність європейським  стандартам щодо продуктів харчування.

Звичайні жуйки роблять зі стійкого до природних умов синтетичного латексу. Він дуже липкий. До нової гумки вчені додали масло та вологолюбний полімер. Завдяки новому компонентові навколо неї формується шар води або олії. Тому її можна легко видалити з будь-якого взуття чи одягу, витягти з волосся та прибрати з тротуару. Під дією води гумка розсипається на білий порошок, який на вулицях розвіється вітром. Яким чином вона не розчинятиметься в роті від слини, не повідомляють.

Жуйку під робочою назвою Rev7 перевірили на волоссі доньки генерального директора компанії-виробника. Вимити вдалося за допомогою води і шампуню.

Відкриттю вчених дуже зраділа адміністрація Лондона. Щоб очистити тротуари міста від гумки, щороку доводиться витрачати 90 тис. фунтів стерлінгів (900 тис. грн) з бюджету міста.

Літ Пенні, відповідальний за навколишнє середовище та організацію дозвілля у Вестмінстерській раді Лондона, говорить, що нова жуйка стане порятунком у боротьбі з цією напастю.

Жувальна гумка надійде у продаж на початку наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Нова жувальна гумка не липне до волосся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути