четвер, 14 червня 2007 19:12

Для виставки зібрали 1000 тарганів

Музей природничих наук міста Х"юстон, що у США, близько місяця скуповував у місцевого населення американських тарганів. Вони повинні бути живими й бадьорими. За кожного платили 25 центів.

Таргани потрібні були музею для виставки комах, які харчуються зіпсованою їжею. Таким чином вони, мовляв, сприяють чистоті. Експозиція відкрилася минулого тижня. До того музей назбирав рівно тисячу тарганів.

— Ці комахи допомагають прибирати сміття, — розповідає ентомолог музею Лорі Піррел. — Якби не вони, було б значно більше нечистот. Люди думають, що таргани брудні й переносять хвороби, але це не так. Вони такі ж чисті, як коти, миються кілька разів на день.

Американські таргани бувають до 5 см завдовжки. Мають крила, можуть літати. Вони люблять тепло й живуть переважно у помешканнях. Таку назву отримали, бо зустрічаються переважно у США, особливо у спекотних регіонах. На американський континент вони потрапили з Африки.

Щойно музей почав приймати тарганів, з"явилися перші бажаючі підзаробити. Через годину після відкриття жителька Х"юстона Меґан Фріментл принесла 39 тарганів. Полювала за ними три дні. Щоб зловити, підперла об стіну пляшку. Поклала в неї собачий корм. Комахи потрапляли всередину і вже не могли дістатися назовні. За отримані $9,75 жінка пішла з донькою на каву.

Без харчування таргани можуть жити довго. Якщо зовсім ніяких харчів не трапляється, їдять клей із поштових марок. Часто помирають, якщо падають на спину.

Щоб ці комахи не завелися в помешканні, потрібно ховати на ніч усі продукти — саме о цій порі таргани виходять поживитися. Увечері варто викидати сміття, щільно накривати їжу для домашніх тварин, мити посуд або замочувати його в мильній воді. Окрім того, книжки, газети та інші паперові речі радять тримати подалі від кухні. Таргани полюбляють папір.

Зараз ви читаєте новину «Для виставки зібрали 1000 тарганів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути