пʼятниця, 17 жовтня 2008 07:08

Жінка з немовлям жила в підвалі

Автор: фото надане ЦЗГ ГУМВС в Полтавській області
  Дівчинка Ангеліна лежить у реанімації інфекційної лікарні Полтави. Матір годувала немовля сирим молоком і печивом
Дівчинка Ангеліна лежить у реанімації інфекційної лікарні Полтави. Матір годувала немовля сирим молоком і печивом

У вересні мешканці багатоповерхівок Октябрського району Полтави поскаржилися до райвідділу міліції на жінку з дитиною, які ночують у підвалах їхніх будинків. 14 жовтня правоохоронці знайшли 26-річну Марію із двомісячною донькою Ангеліною. Жінка була нетвереза, а немовля — майже не дихало.

— Дитина була серед бруду, сміття, гнилих труб та ганчір"я, — говорить Яна Холодна, інспектор із обласної міліції. — Марія не бачить у своїх учинках нічого протизаконного. Каже, що доглядала за дитиною, як треба. Місячній дитині вона давала сире молоко з пакетів, додавала до нього печиво.

Дівчинку доставили до реанімації інфекційної лікарні. Її стан медики називають стабільно тяжким.

— В Ангеліни були судорожні синдроми, недостатність у функціонуванні органів та систем, зокрема дихальної та серцево-судинної. Дівчинка не могла самостійно дихати, — розповідає завідувачка дитячого відділення Наталія Сосновська.

Мати тривалий час не мила дитину. Її тіло вкрилося прілостями й виразками. Марія не має власного житла. З дитиною жебракувала.

— Жінка жила в різних підвалах. Коли її затримали, не мала при собі документів, — каже Юрій Сулаєв із обласної міліції. — Пізніше з"ясували, що дитину народила в пологовому будинку Полтави. Жінка має ще одну доньку. Але позбавлена на неї батьківських прав. Дівчинка живе в інтернаті.

Марію відправили на примусове лікування від алкоголізму. Міліціонери вирішують, чи порушувати проти неї кримінальну справу.

Зараз ви читаєте новину «Жінка з немовлям жила в підвалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути