пʼятниця, 30 травня 2008 07:09

За порізаний палець Андрій Шляхтун вимагає 185 тисяч гривень

— Моє життя перетворилося на кошмар: без рішення суду арештували майно, мама через нерви не спить, — бідкається 28-річний киянин Євген Гусєв. — Усе через те, що торік я наїхав на велосипеді на Андрія Шляхтуна.

Гусєв працює приватним фотографом. Знімки продає молодіжним інтернет-сайтам. Із матір"ю мешкає у квартирі на вул. Ревуцького.

Торік увечері 31 серпня разом із сусідом-однолітком Максимом Василенком виїхали покататися на велосипедах. На Ревуцького того дня утворився затор. Чоловіки повернули на тротуар. Раптом з-за кіоску вийшов 35-річний Андрій Шляхтун. В одній руці тримав портфель, в іншій — пляшку пива. Гусєв не встиг загальмувати. Андрій упав, пляшка розбилася. Скло порізало йому середній палець на лівій руці.

— Я вибачився, запропонував відвезти до травмопункту, — згадує Євген. — Макс приніс з аптеки перекис, обробив ранку. Шляхтун же матюкався, викликав міліцію, даішників. Коли ті приїхали, то посміялися з нас. Але оформили як ДТП, бо Андрій того вимагав.

Усі роз"їхалися. За кілька тижнів Євген отримав повідомлення, що має сплатити 34 грн штрафу за адміністративне порушення. Він заплатив і забув про пригоду.

— Через сім місяців дзвонить мені слідчий із Дарницького райвідділу міліції, — веде далі Євген. — "Проти вас порушена кримінальна справа" — каже. Думав, друзі розігрують. Та він дзвонив знову, викликав на допит. Мене звинувачують у необережному тілесному ушкодженні середньої тяжкості. Виявилося, Шляхтун зібрав купу довідок, що через порізаний палець він став мало не інвалідом. За втрату працездатності вимагає 185 тисяч гривень. Міліціонери натякнули, що мені світять виправні роботи, а гроші доведеться сплатити.

Медичний експерт називає рану Шляхтуна "застарілим ушкодженням сухожилля", внаслідок якого пацієнт втратив 15% працездатності. Медик оглядав Андрія через півроку після пригоди. За документами, середній палець почав погано згинатися, що заважає працювати за комп"ютером, грати в боулінг і більярд. Травма завдала страждань, через які в чоловіка "порушилися нормальні життєві зв"язки та стосунки з оточуючими людьми".

— Андрій мені просто мстить, — запевняє Євген. — 1 вересня він дзвонив, вимагав прийти і дати грошей. Я відмовився, бо він теж був винен. По сторонах не дивився, різко вискочив з-за рогу, на ходу пив пиво.

Гусєв найняв адвоката. Упевнений, що Шляхтун спеціально стрибнув йому на кермо, щоб вимагати гроші. Захисник зауважує, що справа сфабрикована за фальшивою довідкою експерта. Дарницький райсуд столиці слухатиме її 2 червня.

Андрій Шляхтун працює головним спеціалістом із корпоративних прав товариства "КУА "КАСТЛ ФІНАНС", за сумісництвом — іще в кількох фірмах. Офіційно щомісяця  отримує понад $7 тис. Мешкає в Києві з дружиною та дитиною. Коментувати пригоду відмовляється.

Зараз ви читаєте новину «За порізаний палець Андрій Шляхтун вимагає 185 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути