понеділок, 16 квітня 2007 07:05

Володимир Кирилюк грабував заправки і програвав гроші на автоматах

Близько п"ятої ранку 28 березня до автозаправки на вулиці Прибузькій у Хмельницькому зайшов чоловік у чорній масці з прорізами для очей. Мовчки націлив пістолет на оператора і забрав добову виручку — 3,5 тис. грн. Виходячи прихопив пачку талонів на бензин.

Правоохоронців пограбування не здивувало. За чотири місяці на території області зареєстрували п"ять подібних нальотів. Нападник мав середній зріст, спортивну статуру, з"являвся наприкінці робочої зміни. Усе робив мовчки. Іноді використовував два пістолети. Найбільшою його здобиччю став сейф із 11 тис. грн і талонами на 1,5 т пального, винесені в лютому із заправки в Кам"янець-Подільському районі.

— Ми "відпрацьовували" всіх, хто раніше крав — "гастролерів", проїжджих, — каже старший слідчий Кам"янець-Подільського міськвідділу Віталій Козярук.

Описи потерпілих вивели на 36-річного Володимира Кирилюка, викладача військово-інженерного інституту при Подільській аграрно-технічній академії. Володимир Іванович — кандидат наук, підполковник, знана в Кам"янці людина. Слідчі не могли повірити в його причетність до злочинів.

30 березня Кирилюка запросили на допит і той, кажуть, несподівано сам у всьому зізнавався.

Володимир закінчив військове училище з червоним дипломом. Служив в українському миротворчому контингенті у Лівані. Після повернення викладав військові науки, захистив кандидатську. Чоловік платив першій дружині аліменти на малолітнього сина й жив у цивільному шлюбі з іншою жінкою. У нього народився другий син. Родина винаймала двокімнатну квартиру.

Підполковник розповідає, що зарплати в півтори тисячі гривень не вистачало. Аліменти, квартира, кредит за "таврію" — на життя нічого не лишалося. Найбільше ж діставали дзвінки з банку про погашення кредиту.

Торік Володимир уперше випробував долю на гральних автоматах. Програв. Відтоді грав постійно, й постійно програвав. Позичав гроші, й знову програвав. Борги росли. Тоді Кирилюк продумав пограбування місцевої заправки. Мав при собі два пістолети — один газовий, другий іграшковий — запальничку. Грабіж вдався, але всю виручку чоловік програв на автоматах. Борги не віддав. За кілька тижнів знову пограбував, потім ще.

— Нам розповів, що знав усіх місцевих міліціонерів, — каже слідчий. — Їм, мовляв, перепадало від начальства за нерозкриті пограбування заправок. Тому почав нападати в інших областях — Тернопільській та Чернівецькій. Зізнався в 11 пограбуваннях.

Слідчі називають суму награбованого — до 200 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Кирилюк грабував заправки і програвав гроші на автоматах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути