пʼятниця, 14 грудня 2007 07:07

Володимир Богута вимагає розслідувати загибель сина

Автор: фото з домашнього архіву Богут
  Студенти Київського університету культури і мистецтв Роман і Ганна Богути на власному весіллі 22 вересня 2006 року. Жінка завагітніла, однак після загибелі чоловіка в неї стався викидень
Студенти Київського університету культури і мистецтв Роман і Ганна Богути на власному весіллі 22 вересня 2006 року. Жінка завагітніла, однак після загибелі чоловіка в неї стався викидень

"Якщо до 12 січня 2008 року не буде відкрита кримінальна справа по факту злочину, в результаті якого загинув мій син, то ви побачите таке, що здригнеться не лише Україна, а й вся Європа... Я не відповідаю за свої вчинки," — листи з таким повідомленням інженер із волинського райцентру Камінь-Каширський Володимир Богута, 54 роки, надіслав до Генпрокуратури України, Верховної Ради, Міністерства внутрішніх справ, президента, прем"єр-міністра.

21-річного Романа Богуту знайшли мертвим 12 січня 2007-го на дні будівельного котловану неподалік пансіонату "Калина" у місці Трускавець Львівської області.

— Сина вбили, — запевняє батько. — А міліціонери назвали це самогубством. Сказали, що він був п"яним і накурився наркоти.

Богути живуть у власному будинку в Камінь-Каширському. Володимир Гаврилович — заступник начальника управління житлового господарства міськради, 50-річна Тетяна Михайлівна працювала бібліотекарем, нині — інвалід другої групи. На її місці трудиться донька Оксана, 29 років.  Після школи Роман вступив на юридичний факультет Київського університету культури і мистецтв.

— Був одним із кращих, намагався поєднати навчання з роботою, — згадують однокурсники. — Працьовитий, веселий, шанував батьків.

22 вересня торік Роман одружився з 20-річною Ганною Григор"євою. Вони разом навчалися. На весіллі тесть із тещею подарували їм путівки в трускавецький санаторій "Калина". Молодята поїхали відпочивати одразу після зимової сесії. Ганна була на п"ятому місяці вагітності. До них приєдналися їхні друзі — Ірина Васильченко та Ігор Оліфрович.

Ганна була на п"ятому місяці вагітності

Увечері 12 січня усі четверо відпочивали у барі "Абордаж" неподалік пансіонату. За вхід заплатили по 50 грн. Товариство розважалося: танцювали, їли, пили пиво. За столиком навпроти помітили двох молодиків у спортивних костюмах.

— Вони замовляли тільки чай і сік, ніби прийшли не на відпочинок, а у справах, — згадує Ганна. — Із мене весь час не зводили очей. Я пожалілася Ромі. Коли він танцював, я сиділа за столиком, бо через вагітність не хотіла швидко рухатися. Один із тих типів запросив мене на танець, та я відмовила. Після танцю Рома узяв три цигарки і вийшов на вулицю. За ним — той чоловік.

Через кілька хвилин Ганна зателефонувала Романові. Його мобілка мовчала. Ганна з Іриною та Ігорем подалися шукати чоловіка. Неподалік "Абордажу" був огороджений двометровим парканом будмайданчик. Кілька людей заглядали в котлован.

— Трускавецькі експерти встановили, що смерть настала внаслідок переломів кісток і травматичного шоку, викликаного падінням з висоти, — Володимир Гаврилович показує документ. — Слідчий Любомир Федина назвав сина самогубцею. Я був у шоці. У штанях Роми мобільний лежав цілісінький, не ушкодженим був і годинник. А за версією слідчих, він стрибнув із п"ятнадцятого поверху.

— Той тип, який виходив за Ромою, повернувся, — згадує Ганна. — Щось сказав другому, вони швидко одягнулися й вийшли. Їх не допитували. Вони навіть не фігурують у справі.

Володимир Гаврилович домігся повторної експертизи синового тіла. Для цього він погодився розкопати могилу Романа.

— Експертиза підтвердила: "У крові трупа спиртів і наркотичних речовин не виявлено. Усі тілесні ушкодження мають ознаки прижиттєвих і утворилися незадовго до настання смерті". Романа хтось спочатку бив, потім кинув у котлован. Думаю, що власник пансіонату і бару — це один чоловік, хто — невідомо. Очевидно, посадовець, який не хоче розголосу.

Батькові повернули мобільний сина. Однак із нього зникли всі вхідні дзвінки й повідомлення. Жоден із працівників бару не погодився свідчити.

— Рома був моєю єдиною надією, — витирає сльози Володимир Гаврилович. — Я сам його вигодував і виняньчив, бо після пологів жінка довго лікувала зараження крові.

Після смерті сина мати не встає з ліжка.

— Я нічого не буду говорити, бо це таємниця слідства, — каже по телефону Любомир Федина з Трускавецької прокуратури.

Обласна прокуратура призначила третю експертизу тіла, оскільки у двох попередніх виявили розбіжності. Її мають провести у Львові. За результатами експертизи вирішуватимуть: порушувати кримінальну справу чи ні.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Богута вимагає розслідувати загибель сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути