середа, 09 грудня 2009 08:32

Водій відмовився лікувати збиту дівчину

Автор: фото: Ірина ПАТЛАТЮК
  Олена Мельничук (праворуч) показує довідки з лікарні. Щомісяця мусить віддавати на ліки 1,5 тисячі гривень
Олена Мельничук (праворуч) показує довідки з лікарні. Щомісяця мусить віддавати на ліки 1,5 тисячі гривень

"Я не хочу бути інвалідом. Хочу навчатися, працювати, відпочивати як усі, а не можу, — бідкається 19-річна Олена Мельничук з села Кузьмина Гребля Христинівського району Черкащини.

Позаторік Олену збила машина. Через травми вона перенесла мікроінсульт, захворіла на епілепсію, заново вчиться ходити. 1,5 року була в академічній відпустці. Тепер навчається в медичному коледжі. Щомісяця витрачає на ліки 1,5 тис. грн.

— Він збив мене на обочині, — каже. — Я розбила скло, впала на землю. Звестися не могла, плакала. Назустріч ішла мама. Машина розвернулася й ще раз вдарила мене бампером.

— Машина втікала, але загрузла в болоті на сусідній вулиці, — говорить матір Раїса Мельничук, 56 років. — П"яний водій, Петро Павлюк, заснув на рулі.

Потерпілу відвезли в лікарню.

— Опівночі до мами приїжджала мати того водія, — продовжує Олена. —  Просила не писати заяву, бо в нього двоє дітей. Повезли в міліцію, де під диктовку Павлюкових знайомих мама написала, що матеріально нам усе відшкодували, пообіцяли мене лікувати. Думала, що по-мирному все вирішимо. А вони нічого не дали.

У райлікарні Олені стало гірше. Перевезли в Уманську лікарню.

— Я подзвонила цьому Петрові, — розповідає 29-річна Ірина Жук, сестра Олени. — Його дружина відповіла, що вони не платитимуть, а підуть іншими шляхами.

Ми не хочемо посадити Павлюка, хай лиш оплатить лікування

Місяць Олена пролежала непритомна, втратила зір і слух.

— Лікувалася в Києві, Вінниці, Черкасах. Віддали всі гроші, — каже вона. — Батько помер, а мама мало заробляє в сільській ланці. Люди збирали гроші, давав голова місцевого підприємства. Сестра працювала на двох роботах, мама напозичалася. Тепер я отримала пожиттєву третю групу інвалідності. Отримую 540 гривень пенсії і 400 гривень стипендії. А на ліки треба півтори тисячі. Коли їх не п"ю — мені стає зле. А Павлюк каже, що я така і була.

— Ми не хочемо посадити Павлюка, хай лиш оплатить лікування, — каже Ірина Жук. — За два роки було кілька судових засідань. Їх постійно скасовують, а нас не попереджають. Павлюк розповідає, що вже все вирішив. Кажуть, той автомобіль забрав із штрафмайданчика. А ми оплачуємо адвоката, лікуємо Олену, ще й терпимо ці знущання.

Петро Павлюк живе в Умані.

— Десь на вулиці Артема, — каже його матір 55-річна Валентина Павлюк. — А Мельничукам і я, і невістка гроші пропонували. Іра сказала, що пролікують самі, а тоді виставлять нам загальний рахунок.

Міліціонери відмовилися показати автомобіль на штрафмайданчику.

Зараз ви читаєте новину «Водій відмовився лікувати збиту дівчину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути