середа, 16 січня 2008 07:05

Віктор і Наталя Пеньковські їдять котів

"За останні сім років у мене вкрали двадцять котів, — бідкається полтавка Тамара Коржина, 59 років. — Деякі не доживали й до року".

Раніше Тамара Карпівна працювала інженером у Полтавському міськвиконкомі, нині — вдома. Живе із 15-річним онуком Дмитром і подругою Вікторією Скляр, 36 років, по вул. Шевченка у двокімнатній квартирі двоповерхового будинку. Чоловік Іван, 57 років, працює інженером бурових установок у російському місті Мегіон. 32-річна донька Ірина — у столичному реабілітаційному центрі.

Тамара Коржина тримає сім котів і двох собак. Охоче запрошує до вітальні. У тісному коридорі на підлозі й тумбочці сидять тварини.

— Через тих котоїдів доводиться тримати їх у коридорі, — пояснює господиня.

Вона підозрювала, що її тварин хтось краде і вбиває. У дворі часто знаходила котячі голови. Якось побачила, як Віктор і Наталя Пеньковські вбивають кота. Вони живуть неподалік Коржиної.

— У вольєрі загавкали мої собаки, — згадує жінка. — Я вибігла та почула шум за забором. Заглянула, а ті двоє розробляють котів. Проштрикують шилом горло та ховають у торбу.

Згодом Тамара Карпівна не раз бачила, як Пеньковські ловили тварин рибальським сачком.

Коржина показує письмові свідчення 12 полтавців із різних мікрорайонів міста. У кожному йдеться про зникнення котів. Сусідка Коржиних Людмила Олексієнко кілька років тому мешкала в одному дворі з Наталею Пеньковською.

— У нас був пухнастий чорний кіт, — розповідає жінка. — Якось він зник. Моїй доні Даші тоді два рочки було. Вона бігала на вулиці. Зайшла в туалет надворі і заглянула в дірку. Побачила там голову і шкіру нашого кота. Почала всього боятися, погано спала. Думала, що її вб"ють, як кота. Відтоді минуло шість років, а вона досі боїться виходити з дому сама.

Інша сусідка, Ніна Мазепа, бачила рештки котів у будинку Пеньковських. "Зайшла до них додому і на кухні побачила ванночку з водою в крові. Поряд стояв пакет зі шкірами", — пише вона в заяві.

М"ясо — як м"ясо. Схоже на кроляче

Сусіди не раз бачили, як Пеньковські здавали туші в магазин по вул. Артема.

— Вони здають тушки з 10.00 до 10.30 по сім гривень за штуку, — запевняє Тамара Карпівна. — Носять їх мішками. Я на власні очі все бачила.

За вказаною адресою розташований невеликий магазин. Там продають крупи, солодощі та напої. Продавчиня запевняє, що м"ясом і пиріжками ніколи не торгували.

Люди поскаржилися до міліції. 21 грудня Пеньковських затримали. У їхніх сумках знайшли трьох убитих котів, а на кухні — рештки відвареної кошатини.

— Варили його, як і будь-яке м"ясо, — зізнаються Пеньковські міліціонерам. — Кидали в окріп, додавали солі, перцю та лаврового листа. Ось і весь рецепт. Звичайно, кошатина має специфічний смак. А взагалі м"ясо — як м"ясо. Схоже на кроляче.

— Cпочатку вони казали, що їдять самі, — розповідає начальник УМВС Полтавщини Михайло Цимбалюк, 43 роки. — Згодом жінка зізналася, що здає кошатину в магазин. Потім сказала, що пожартувала. Вони постійно нас заплутують.

51-річний Віктор Пеньковський мешкає в одноповерховому багатоквартирному будинку на вул. Ватутіна із дружиною Наталією, її донькою та двома маленькими дітьми падчірки.

Жінка раніше працювала прибиральницею у школі, нині сидить удома. Віктор охороняє ринок на Південному залізничному вокзалі. І Наталія, і Віктор тричі відсиділи за крадіжки та розбій.

Пенсіонерка з їхнього будинку боїться називати ім"я, однак охоче розповідає про сусідів.

— Тут ще жили батьки Віктора, — пояснює сива жінка. — У нього постійно сумка через плече. Усі ми знаємо, що там коти лежать. Додому вони приносять уже задушених, обробляють у хаті. Котів їдять, котлети дітям дають. Це всі знають.

Стукаю у двері Пеньковських. На вікні ворухнулася штора. Крізь зачинені двері жіночий голос запитує, хто прийшов. Чути дитячий плач.

— Я тут живу сама із двома дітьми. Віктора не знаю і про котів нічого не чула, — відповідає жінка. Відчиняти відмовляється.

Проти Пеньковських порушили кримінальну справу. За жорстоке поводження із тваринами їм загрожує до 850 грн штрафу чи позбавлення волі на шість місяців.

Зараз ви читаєте новину «Віктор і Наталя Пеньковські їдять котів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути