четвер, 22 квітня 2021 06:31

"Речі несли сходами, або викидали з вікна"

— Когда было тепло, Олександр Никифорович постоянно сидел с бабушками на лавочке возле подъезда. Зимой часто выходил на балкон. А потом он пропал, — 32-річна Ірина з Кривого Рогу на Дніпропетровщині говорить про сусіда 82-річного Олександра Щербака.

Чоловік мешкав на четвертому поверсі.

— Помітили, що з квартири Никифоровича роми виносять майно. Живуть недалеко від нашого дому, — додає Ірина. Прізвища просить не вказувати. — Речі несли сходами або ж просто викидали з вікна.

Олександр Никифорович жив сам. Розповідав, що має дочку й сина. Але сусіди їх ніколи не бачили.

— Нам говорили, що його забрав онук, — розповідає Ірина. — Подумали, може, дійсно якісь родичі з'явилися. Ромів найняли, аби звільнили квартиру. Але потім сусід сказав, що роми забирають діда до себе.

Ірина звернулася у поліцію.

— Приїхали поліцейські з нашого райвідділку. Опитали сусідів, — додає Ірина. — Наступного дня прибули працівники карного розшуку. Привезли фото неопізнаних тіл. Один чоловік був схожий на діда.

Шукати Щербака сусідам допомагали журналісти. З'ясували, що 19 березня у квартирі Олександра Никифоровича прописався молодий чоловік. Імені та прізвища його не дізналися.

— Вияснили, що Олександр Никифорович три роки пробув у Стародобровольському психоневрологічному інтернаті — від 2013-го, — розповідає журналістка 40-річна Юлія Шевченко, яка допомагала з пошуком. — Туди його віддала дочка, яка живе в Києві. Адресу не знайшли, бо вона її змінила.

Поліцейські з'ясували номер телефону Олександра Никифоровича.

— Мобільний був вимкнений. Патрульні поїхали на сигнал. За 15 хвилин скинули фото живого та здорового Никифоровича. Його зняли на відео. На питання, чи його викрали, відповів "ні", — каже Ірина. — З'ясувалося, що чоловіка на прохання доньки під опіку взяли роми. Документально це не оформили. Переживаємо за його життя. Думаємо, не з власної волі там опинився.

Номер телефону опікуна сусіди взяли. Долю чоловіка контролюють.

Зараз ви читаєте новину «"Речі несли сходами, або викидали з вікна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути