Ексклюзиви
середа, 04 квітня 2007 17:03

Вероніка Калина ножицями вбила новонародженого сина

15 березня на смітнику неподалік залізничного вокзалу міста Кам"янка на Черкащині місцевий чоловік знайшов тіло немовляти. Експертиза встановила, що хлопчик був здоровий. Його зарізали через 20 хв. після пологів. Міліціонери почали шукати його матір.

— Ми опитали шістсот людей, — каже перший заступник начальника Кам"янського райвідділу 33-річний Юрій Войцехівський. — Записали всіх вагітних і породілей. В одній лише Кам"янці 200 таких жінок. Почали ходити по дворах.

Правоохоронцям розповіли, що місцеву Вероніку Калину, 18 років, бачили із животом. Тепер його немає. Міліціонери пішли до неї.

Вероніку виховує сама мати. Калина навчається на факультеті фінансів Черкаського технологічного університету. Живе в гуртожитку, додому в Кам"янку приїжджає на вихідні. Заплакана жінка зустріла міліціонерів у веранді. Пояснювала, що загинула подруга з Олександрії Кіровоградської області. У веранді стояло заляпане кров"ю взуття. Калину запросили до райвідділу.

За словами Войцехівського, Вероніка годину не зізнавалася. Запевняла, що не мала стосунків із чоловіками, до гінеколога на огляд їхати не хотіла — посилалася на критичні дні. Потім погодилася. Лікарі вжахнулися, коли її оглянули: стирчала обрізана пуповина, й текла кров. Жінку поклали в палату, бо могла померти.

— Зізналася, що була вагітною, — розказує Войцехівський. — Каже, що мати не знала. Пологи почалися вранці. Дитину народжувала вдома за хатою, щоб ніхто не чув. Пуповину відрізала ножицями, якими і вбила сина. Запевняє, що не знала, як учинити. Близько четвертої дня викинула тіло на смітник.

50-річний директор Смілянського радіотехнікуму Володимир Шиян шокований новиною про свою студентку.

— Я щойно телефонував до куратора Вероніки — вона нічого не знала про вагітність, — стверджує він. — По ній не було видно. За тиждень до пологів брала участь у спортивних змаганнях. Вона одна з п"ятьох студенток, які навчаються на держзамовленні. Здавала успішно іспити, усі дуже позитивно про неї відгукуються.

Проти Вероніки порушили кримінальну справу. За вбивство дитини її можуть засудити до 15 років.

Зараз ви читаєте новину «Вероніка Калина ножицями вбила новонародженого сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути