Ексклюзиви
четвер, 21 червня 2007 07:06

Вагітній Тетяні Вакуленко вибухом газу відірвало руку

Автор: фото: Валентина ІЩЕНКО
  Підприємець Андрій Булах із Кременчука на Полтавщині втішає дружину Тетяну Вакуленко. Подружжя переживає, щоб втрата руки не завадила пологам. У середині липня Тетяна має народжувати
Підприємець Андрій Булах із Кременчука на Полтавщині втішає дружину Тетяну Вакуленко. Подружжя переживає, щоб втрата руки не завадила пологам. У середині липня Тетяна має народжувати

У середині липня 39-річна Тетяна Вакуленко має народити сина-первістка. Зараз вони з чоловіком Андрієм Булахом, 39 років, збирають гроші на те, щоб трансплантувати Тетяні донорську руку. Це можна зробити в Німеччині за 170 тис. грн.

6 травня по обіді 61-річний Юрій Самойлов із сьомої квартири п"ятиповерхівки N3 на вул. 50-річчя Жовтня в місті Кременчуці Полтавської області поставив на плиту в кухні каструлю з водою. Сам заснув у кімнаті.

Вода закипіла, залила конфорку. О пів на сьому вечора від іскри у електропроводці газ вибухнув і зніс міжквартирні стіни. Цеглою закидало Андрія Булаха й Тетяну Вакуленко з восьмої квартири.

— У цій квартирі жила покійна мама, — тремтячим голосом розповідає Тетяна. — Ми з чоловіком саме прийшли забрати речі для нашого первістка. Від племінника лишилися пелюшки, шкарпетки, ліжечко. Я навіть не збагнула, що сталося.

Цегла посипалася жінці на голову. Вона впала непритомна. На ліву руку звалився 200-кілограмовий уламок стіни. Андрія вибухом кинуло у протилежний бік. Цегляною брилою поламало кістки таза.

— Не знаю, де в мене тоді сили взялися, — згадує чоловік. — Я скинув глибу із себе — і до дружини. Вона лежить уся завалена цеглою й крейдою, а на животі жодного камінчика. Я скинув з Тані цеглу, а сам давай гасити пожежу. У квартирі сусіда горіло крісло й палас, а той спав. Лиш на кілька секунд відкрив очі і запитав із матом, чого я лажу в його квартирі. Чую, Таня кричить. Дивлюсь: стоїть і тримає правою рукою ліву — та закривавлена висить на трисантиметровому клаптику шкіри.

Власною іномаркою подружжя поїхало до лікарні. Тетяну й Андрія поклали в одну палату. Лікарі кажуть, що на вагітність травма не вплинула.

— Мені тоді наснився наш син, — згадує Андрій. — Був схожим на Таню. Лежав між нами на ліжку й голосно сміявся.

Сусід запитав із матом, чого лажу в його квартирі

Подружжя пробуло в лікарні близько місяця. Жінці ампутували  руку. Нині Тетяна з Андрієм живуть у квартирі чоловіка. Він возить дружину на перев"язки — рана загоїться за кілька місяців.

— Рука болить, особливо ночами, — скаржиться Тетяна. — А інколи я її відчуваю: хочу почесати, обійняти чоловіка. Свого синочка тепер навіть на руки взяти не зможу, головку і спинку підтримати, сповити.

У Кременчуцькій лікарні жінці пропонують зробити протез. Тетяна не хоче. Мріє про донорську руку. Але на трансплантацію такої треба близько $35 тис.

— Хочемо продати тещину трикімнатну квартиру, — каже Андрій Булах. — Може, друзі трохи поможуть.

Міськрада виділила Тетяні 2 тис. грн, колеги з роботи зібрали ще чотири. Жінка заправляла газом цистерни на підприємстві "Укрспецтрансгаз". Її чоловік — приватний підприємець.

Біля під"їзду, де стався вибух, досі лежать двоє дверей з квартири Тетяниної мами — вхідні та з вітальні. Тоді вибухом вибило вхідні двері з першого по п"ятий під"їзд, у 24 квартирах повилітали вікна.

Минулого тижня Андрій Булах почав пересуватися без милиць. Обходимо з ним звалище з віконних рам, уламків дверей, залишків рулонів шпалер, банок з-під фарби. У квартирі ЖЕКівці вставили вікна й двері, побілили та пофарбували стіни. На ремонти Кременчуцьке управління житлово-комунального господарства виділило близько 55 тис. грн.

На першому поверсі зустрічаємо 66-річну Ольгу Шапкіну.

— Алєксєїч сильно запив, як пішов на пенсію, — каже вона про Самойлова. — До того працював інженером-технологом на нафтопереробному заводі, а зараз стоїть на обліку в психдиспансері. Напередодні вибуху получив дві тисячі сімсот гривень пенсії. Розказують, міліціонери витягли у нього з холодильника десять пляшок з-під горілки. Недавно зустрічала його, питала, чому не вибачився перед людьми. А він: "Я нє віноват, а мєня посадят".

Самойлову загрожує від трьох до восьми років в"язниці. Кажуть, зараз він живе у доньки.

— Хоч би якось Тані поміг. Продав би квартиру, все одно не живе в ній, — говорить 74-річна Галина Литовченко з першого поверху. — Така однокімнатна коштує 25 тисяч доларів.

Тетяна й Андрій просять допомоги на операцію. Розрахунковий рахунок Тетяни Вакуленко: N26204046624900 АКІБ "Укрсиббанк", відділення N823, МФО: 351005.

Зараз ви читаєте новину «Вагітній Тетяні Вакуленко вибухом газу відірвало руку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути