вівторок, 26 червня 2012 00:15

Убивці міліціонера змінили статтю звинувачення

21 червня Броварський райсуд Київщини заслухав справу Віталія Запорожця, який 4 вересня торік у селі Семиполки застрелив 37-річного Миколу Симоненка, начальника селищного відділу міліції.

Цього дня Віталієві виповнюється 35 років. Під судом його зустрічають кілька десятків односельців. Тримають прапори "Свободу Віталію Запорожцю". Дехто одягнений у футболки з фотографією Віталія і написом "Зроби свій внесок в очищення країни від наволочі! В. Запорожець".

Прокурор вимагає змінити статтю звинувачення — із "Вбивства працівника правоохоронних органів" на "Умисне вбивство". Перша передбачала довічне покарання, друга — до 15 років в'язниці. Суддя погоджується, зачитує рішення.

— Це краще, але однак правильно не до кінця, — каже після засідання 32-річний Костянтин Попов, адвокат Запорожця. — Суть-то залишається попередньою — "вбивство".

— Не всі бажаючі попали на засідання, — розповідає киянка 32-річна Олена Білозерська, яка відвідує засідання. — "Опера" спеціально перевдягаються у цивільне і займають усі лавочки в суді. Хочуть, щоб люди не бачили, що відбувається всередині.

Наступне засідання призначене на 25 червня.

Зараз ви читаєте новину «Убивці міліціонера змінили статтю звинувачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути