вівторок, 03 вересня 2013 05:30

"У Марусі побачив обручку, відрубав разом із пальцем"

Автор: фото з сайта www.news.mail.ru
  Анатолій Онопрієнко вбив 52 людини. 27 серпня він помер від серцевого нападу в камері-одиночці Житомирської тюрми №8
Анатолій Онопрієнко вбив 52 людини. 27 серпня він помер від серцевого нападу в камері-одиночці Житомирської тюрми №8

У селі Братковичі Городоцького району Львівщини Анатолій Онопрієнко першим убив 33-річного Михайла Маліновського, який повертався з роботи. Тієї ночі, 31 грудня 1995 року, позбавив життя також Петра та Марію Кричковських і сестер жінки — близнючок 19-річних Мирославу та Лесю Галушок.

— Зять із дочкою дуже хотіли зустрічати Новий рік у своїй хаті. Того вечора меблі розставляли, — розповідає 64-річний Ярослав Галушка. Він утратив трьох доньок і зятя. — Син Володя цілий день їм помагав. Я прийшов додому під вечір, доньок не було. Чекав-чекав, тоді виходжу, а біля їхньої хати пожежна машина стоїть. Пожарник каже: "Вже пізно". На другий день став сивий, як молоко.

Петро і Марія Кричковські жили у будинку на околиці. Перед нападом Онопрієнко 2 год. спостерігав за ними. Казав, що не наважувався, бо там було двоє чоловіків — Петро Кричковський та Володимир Галушка. Останній пішов додому, і він напав. У Петра вистрелив, коли вішав штори. Перша куля влучила у скроню, друга — у груди. Марія упала на чоловіка. Онопрієнко поцілив їй у бік.

— У нього скінчилися патрони, вийшов надвір перезарядити рушницю, — згадує Ярослав Михайлович. — Мирося почала піднімати Марусю. Потім той звір вернувся, застрелив обох. У Марусі побачив обручку, відрубав разом із пальцем. Леся намагалася втекти. Догнав її на порозі кухні, добив тупим предметом і все підпалив.

Наступного дня міліціонери затримали Володимира Галушку. Почали звинувачувати в убивстві трьох сестер.

— Пішов до начальника райвідділу, став на коліна: "Хоч у кайданках, але пусти дитину на похорон", — продовжує. — Не пустили, скоти. Шо Володі там усередині сі робило? Сестер ховають, а його закрили. Слідчий мені потім казав: "Ми були в тупіку". Питаю: "То мали мого сина забити?". — "Могли". Як про то написали, той слідчий подав на мене в суд. Вимагав за образу 50 тисяч, за моральну шкоду — 150 тисяч і 20 копійок. Не знаю, чим то сі скінчило, бо на третій суд я не поїхав.

Від найстаршої доньки Марії у Ярослава Михайловича і Поліни Йосипівни залишилися троє онуків — 3-річний Ігор та однорічні Ірина й Галина.

— Моя Поліна сім років з дня на день плакала, — додає. — Не витримала, захворіла психічно. Скільки років її по лікарнях вожу.

 

Сваха Ярослава Михайловича, 77-річна Ганна Кричковська, порає біля хати.

— То добре, що він здох, але мені ніц сі не вернуло, діти не воскресли. За 18 років не було дня, щоби не плакала. Три з половиною роки день у день на цвинтар ходила. У той проклятий день тільки з лікарні вийшла, на нирки хворіла. Врушилася до них іти, а мене донька Оля стримала. Казала, що ше побачу. Не зобачила, — плаче. Бере з шафи старий альбом із чорно-білими фотографіями. На похороні поряд стоять чотири труни. Одна закрита. — З Лесі ніц сі не лишило. А в неї весілля мало бути. Все думала, як воно буде далі. Та наші сироти повиростали, у Львові в університеті вчаться. Одна з них заміж пішла.

Селяни кажуть, що Анатолій Онопрієнко ходив на похорони своїх жертв.

Зараз ви читаєте новину «"У Марусі побачив обручку, відрубав разом із пальцем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути