вівторок, 26 жовтня 2010 02:49

Три вибухи пролунали майже одночасно

Три вибухи пролунали майже одночасно

У ніч на п'ятницю, 22 жовтня, у Кіровограді майже одночасно пролунали три вибухи. Перший о 02.50 стався біля сходів обласної прокуратури. Під її стінами знайшли залишки артилерійського снаряда часів Другої світової війни, елементи живлення, металевий болт, частини багатожильних дротів та фрагмент циферблата. Другий і третій вибухи прогриміли біля райвідділу міліції та районного суду у Кіровському районі міста. Це сталося напередодні приїзду в обласний центр президента Віктора Януковича.

Усі адміністративні будівлі розташовані в центрі міста. Житлові будинки від них далеко. Біля прокуратури є спортивна школа та зупинка автотранспорту. Поряд із судом — поліклініка та шкірвендиспансер.

Осколками вибило скло у двох вікнах на першому поверсі міліцейського відділку. Вибухівку підклали на заасфальтовану доріжку неподалік від входу. Асфальт у тому місці повиривало шматками. Частини вибухового пристрою розлетілися на десятки метрів — на тротуари та газони.

У Кіровограді є декілька чуток. Люди здивовані, чому не розглядають версію про тероризм. Адже вибухів було три. Інше припущення — влада сама влаштувала провокацію під вибори.

— Якби хотіли щось підірвати, то зробили б це серед білого дня. І камери спостереження явно біля таких закладів висять. Де записи? Це такий піар-хід. Потім на бомжів справу повісять, ніби знайшли злочинців. А місцевим покажуть, що міліція працює і всіх рятує, — припускає кіровоградець. Представлятися не захотів.

— Недавно губернатор Сергій Ларін сказав, що незадоволений роботою обласної міліції. Тепер вибухи перед приїздом президента. Хана міліцейському керівництву. Може, в тому й суть? — припускає місцевий житель Геннадій.

У вихідні місця надзвичайних подій були обгороджені стрічками. Біля них чергували курсанти міліцейської академії. У правоохоронних установах ретельно перевіряли відвідувачів.

— У місті паніки немає. Нових вибухів ніхто не очікує. Можливо, це було просто хуліганство, — кажуть у місцевій правозахисній організації "Громадські ініціативи".

— Влада зробила все можливе, щоб новина про вибухи не висвітлювалася у засобах масової інформації. Люди, з якими я спілкуюся, вважають, що у такий спосіб намагалися або зіпсувати рейтинг президенту, або навпаки — підняти популярність Партії регіонів. Припускаю, що організатори вибухів хотіли подивитися на реакцію людей, або на те, що зробить у відповідь влада, — говорить 20-річний Михайло Митюк, голова кіровоградського відділення Спілки молодих політологів України.

Олександр Скіпальський, 65 років, колишній заступник голови СБУ, не виключає, що вибухи могли організувати представники радикального крила Партії регіонів:

— Вони тиснуть на все українське, зокрема на партії, які відстоюють національні інтереси. Можливо, окремі радикальні члени "Регіонів" прагнуть змусити усю партію бути радикальнішою до усього національного. Але те, що це пов'язано з візитом президента, має насторожити представників спецслужб і змусити припинити втручання у роботу виборчих комісій, а взятися за безпеку держави.

Зараз ви читаєте новину «Три вибухи пролунали майже одночасно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути