Ексклюзиви
четвер, 13 серпня 2020 06:20

Тіло 8-річного Микити Осадчого знайшли серед поля

— Хлопчик лежав серед соняшників. Усе тіло порізане. Біля голови велика рана, з якої текла кров. Між пальчиками — теж порізи. Видно, дитя захищалося, хапалося за ніж, — говорить 61-річний ­Микола із села Скорінець під Черніговом.

Був понятим, коли оглядали тіло 8-річного Микити Осадчого. Його знайшли поблизу Скорінця близько сьомої ранку 3 серпня. За підозрою у вбивстві затримали батька хлопчика — 30-річного Андрія Осадчого.

Андрій Осадчий із дружиною Тетяною розлучився торік. Він жив у Прилуках, жінка із сином — у Чернігові. 2 серпня Андрій зі своїм батьком після гостювання відвозив сина машиною до матері.

— Дорогою кілька разів зупинявся. Виходив подихати. Останній раз — майже за 18 кілометрів від обласного центру. Взяв із собою сина і повів прогулятися до лісу, — розповідає Михайло Подоляк з обласної прокуратури. — Довго не вертався. На дзвінки не відповідав. Дід почав хвилюватися, подзвонив матері дитини. Вона приїхала до нього, викликала поліцію. Було близько сьомої вечора. Почали шукати зниклих у лісі. Раптом до машини повернувся чоловік. Сказав, що малий загубився. Був знервований, різкий. Одяг у дивних плямах.

Понад сотня поліцейських, рятувальників і місцевих шукали Микиту 12 год. Серед них — і батько хлопчика. Коли тіло знайшли, зізнався у вбивстві. В його барсетці лежав закривавлений ніж.

Експерти нарахували на тілі дитини щонайменше 50 різаних ран. Чому Андрій Осадчий так вчинив — з'ясовують слідчі. Мати хлопчика розповіла про стосунки з колишнім чоловіком. Мовляв, вони завжди були напружені. Чогось особливого того дня не сталося. Але сина Андрій любив, каже.

— Зі слів матері, чоловік піклувався про сина. Часто дзвонив. Цікавився його життям. Забирав до себе гостювати, — додає Подоляк.

Відомо, що два роки тому Андрій Осадчий лікувався в психоневрологічній лікарні. Але на обліку не стояв. Йому призначили психіатричну експертизу. Якщо визнають осудним — можуть ув'язнити на 15 років або довічно.

Зараз ви читаєте новину «Тіло 8-річного Микити Осадчого знайшли серед поля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути