вівторок, 23 вересня 2008 07:06

Тетяна Дьоміна викрала племінницю

Автор: фото: Олена ГАБАНОВА
  Чернігівка Тетяна Дьоміна запевняє, що племінницю не крала. Забрала від матері, бо та постійно п’є
Чернігівка Тетяна Дьоміна запевняє, що племінницю не крала. Забрала від матері, бо та постійно п’є

Понад місяць 33-річна Ірина Дьоміна з міста Чернігів шукала доньку Анастасію, 6 місяців. Її викрала сестра покійного чоловіка Тетяна Дьоміна.

Ірина — росіянка. Олег Дьомін — її другий чоловік. До Чернігова перебралися позаторік. Жінка влаштувалася продавцем на Привокзальний ринок, чоловік працював водієм. Ксенія, донька Ірини від першого шлюбу, відвідувала російську школу. У подружжя народилася донька Анастасія.

— Усе було добре, — зітхає Ірина. — Якби Олег не помер. Вийшов із ванної, упав і все. Крововилив. Йому було 48 років.

У Чернігові живе сестра чоловіка Тетяна Дьоміна, 57 років. Колишня військова заробляє на життя тим, що перед похованням читає Псалтир над небіжчиками.

— Стали мене звинувачувати у смерті, — веде далі Ірина. — Тетяна по церквах ходила, жебракувала. Пояснювала: брат помер, невістка спивається, дитину ні за що лікувати. Написали скаргу, що я алкоголічка, погано доглядаю за донькою, їсти нічого.

Жінка з доньками вирішила повернутися до Росії. Від"їзд планувала на 3 липня. Доки оформляла документи, Анастасію залишила братовій сестрі. Тетяна Дьоміна дізналася про від"їзд і зникла.

— Я дзвонила їй, просила повернутися, — каже Ірина Дьоміна. — Тетяна казала, що поїхали лікуватися в Київ. Але ж Настя здорова. Погнала я до Києва. Ніхто там мене не зустрів. Тиждень водили за носа. 11 липня написала заяву в міліцію.

Ірина запевняє, що після цього їй почали погрожувати,  надсилали СМС на мобільний.

— Ось, дивіться: "Вибирайся з нашого міста", — Ірина показує повідомлення. — А це наче від покійного чоловіка: "Досить ходити по землі, чи не пора до мене", "Досить куражитися, іди, я чекаю на тебе". Номери анонімні.

Міліціонери на кілька годин затримали Жанну — доньку Тетяни Дьоміної.

— То був найстрашніший момент, — каже Ірина. — Тільки Жанну забрали, отримую СМС: "Якщо Жанну не відпустять за 5 хвилин, я з Настею стрибну із моста". Потім наступна: "Прощай, ми вже стрибнули". Два тижні мотали нерви. Аж поки я не поскаржилася прокурору Чернігова. Він усіх підняв на ноги й найшов доньку.

Тетяна Дьоміна із племінницею ховалися у знайомих на вул. Павлика Морозова. Дівчинку віддали матері.

— Та ніхто Настю не викрадав, вона в мене жила, — запевняє Тетяна Дьоміна. Жінка має кімнату в колишньому гуртожитку "Хімволокна". Живе з матір"ю та донькою. — Іра принесла сюди речі. Два дні Настя в мене була, день у неї.

Жінка впевнена: у смерті її брата винна Ірина.

— Іра замужем за Олегом півроку. А до того вона 13 років в нього між ніг бовталася, — обурюється Тетяна. — Олег — порядний, а Іра розбила йому сім"ю й життя. У Чернігові працював з 7 ранку до 11 вечора. Приходив додому, вона його ще й била.

Запитую, чому переховувалася з дитиною.

— Бо сюди вона прийшла б і забрала дитину. Думаєте, вона мені її знову дасть? Ніколи. А Іра безпробудно п"є, дитину треба ховати.

Працював до 11 вечора. Приходив додому, вона його ще й била

За викрадення дівчинки проти Тетяни Дьоміної порушили кримінальну справу.

— Ірина Вікторівна не пила, це точно, — каже вчителька початкових класів Олександра Ананко. — Її Ксенія ходила в мій клас. Добре одягнута, доглянута, ввічлива. Перемогла в конкурсі "Міс осені". І мама, і батько приходили до школи на всі заходи, батьківські збори. Нормальна, благополучна сім"я. Ірина взагалі довірлива й відкрита.

— На квартирі Дьоміних я був тричі, — додає спеціаліст служби у справах неповнолітніх Іван Попович. — Кожен раз без попередження. Оглянув житло, факти про неблагополучність не підтвердилися. Дитина доглянута, у квартирі порядок. Ситуації зловживання алкоголем не побачив.

Зараз ви читаєте новину «Тетяна Дьоміна викрала племінницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути