вівторок, 16 квітня 2019 07:30

"Тані більше немає. Я її вбив"

Автор: facebook/Таня Гужва
  Тетяна Гужва із Дрогобича на Львівщині чотири року тому поїхала у США за програмою обміну студентами. Там одружилася із переселенцем з Азербайджану, народила доньку Сабіну
Тетяна Гужва із Дрогобича на Львівщині чотири року тому поїхала у США за програмою обміну студентами. Там одружилася із переселенцем з Азербайджану, народила доньку Сабіну

В американському штаті Вісконсин знайшли вбитою українку 23-річну Тетяну Гужву. У скоєному зізнався її чоловік 31-річний Фуад Пашаєв. У шлюбі прожили 3 роки.

— Таня раптово перестала виходити на зв'язок. Причину намагалися з'ясувати у Фуада. Щоразу придумував відмовки — то дружина спить, то кудись вийшла, — розповідає Анна Кетчум, колишня колега Тетяни. — За кілька днів ситуація не змінилася. Родичі захвилювалися. Безперестанку дзвонили на її мобільний. Зрештою Фуад взяв трубку. Сказав: "Тані більше немає. Я її вбив". Через знайомих в Америці рідні викликали до їхнього дому поліцію.

Тетяну знайшли з ножовими пораненнями в будинку 4 квітня. Там затримали й Фуада. ­Зізнався, що дружину вбив ще 30 березня.

Тетяна Гужва родом із Дрогобича на Львівщині. У студентські роки вивчала готельно-ресторанний бізнес. ­2015-го поїхала у США за програмою обміну студентами. Познайомилася з Фуадом. Він — емігрант з Азербайджану. У шлюбі виховували доньку Сабіну. Дівчинці виповнилося 2 роки наступного дня після вбивства матері. Тоді її вдома не було, дитину доглядала няня.

Про проблеми з чоловіком Тетяна нікому з рідних не ­розповідала. Влітку торік влаштувалася на роботу в ресторан.

— Чудова подруга, жінка й прекрасна мама. Була частиною нашого колективу. Працьовита й відповідальна, — говорить про Тетяну колега Хайді Грінвуд. — Починала з офіціантки, стала барменом. Претендувала на посаду менеджера.

За півроку Тетяна Гужва 11 разів зверталася до поліції, щоб захистили від чоловіка. Казала, що впродовж усього подружнього життя регулярно пив та бив її.

Торік у серпні намагався задушити, у грудні сильно побив. На початку січня кинув у неї сковорідку, бо донька галасувала. Потім зачинив у ванній і хлюпнув окропом в обличчя, погрожував убити. Після чергової заяви жінки Пашаєва затримали. Наступного дня відпустили під заставу в $10 тис. Заборонили наближатися до Тетяни й доньки. У квітні мали початися судові слухання.

Обставини смерті жінки з'ясовують експерти. Дитиною опікується соціальна служба. Матір Тетяни, Надія Гужва, збирає гроші, щоб забрати тіло доньки й поховати в Україні. Потрібно $50 тис. Також хоче оформити опікунство над ­онукою.

Зараз ви читаєте новину «"Тані більше немає. Я її вбив"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути