Ексклюзиви
пʼятниця, 15 лютого 2019 07:20

Світлана Щербенко частково втратила зір після косметичної процедури

Автор: Фото надане Світланою Щербенко
  Світлана Щербенко з Умані на Черкащині написала заяву до поліції на косметолога. Після відвідин майстра перестала бачити на ліве око, каже
Світлана Щербенко з Умані на Черкащині написала заяву до поліції на косметолога. Після відвідин майстра перестала бачити на ліве око, каже

29-річна Світлана Щербенко з Умані на Черкащині частково втратила зір після відвідин косметолога. Робила татуювання на повіках. На ранок після процедури перестала бачити на ліве око.

– Майстер при мені розпакувала голку. Одягла хірургічні рукавиці. Коли витирала з ока крем-анестетик, воно почало терпнути, – розповідає Світлана. – Косметолог заспокоювала, що це нормальна реакція. Після цього ще дві години набивала "стрілку". Я пішла вмиватися і побачила, як з ока звисає якась плівка. Білок вкрився червоними капілярами. На другий день зробилося насичено-червоного кольору. Боліло й сіпалося. Повіка розпухла, почав текти гній. В аптеці порадили краплі з антибіотиками.

Жінка звернулася до медиків. Ті поставили діагноз "хімічний опік".

– Боліло так, що не могла спати. Мене поклали в лікарню й почали крапати, – продовжує Світлана Щербенко. – Краще не ставало. Медики направили в Одеський інститут Філатова. Там прописали купу процедур. Сказали, зір на лівому оці впав до 10 відсотків. Одеські лікарі змогли відновити до 35. До цього мала 100-відсотковий зір.

Косметолог запропонувала повернути гроші за процедуру.

– Уже в лікарні зателефонувала майстрові й про все розповіла. Та почала вибачатися. Не розуміла, як це могло статися, – каже постраждала. – Пообіцяла допомогти з лікуванням. З поваги до неї не хотіла розголосу. По чеках на ліки я витратила трохи більше 3 тисяч гривень. Коли майстер почула суму, навідріз відмовилася оплачувати. Сказала, що поверне 500 гривень за татуювання, і все.

Світлана Щербенко написала заяву до поліції. Косметолог 32-річна Анжела Войцехівська свою провину заперечує. Переконана, що анестетик не міг завдати таких травм клієнтці. Звинувачує її у шахрайстві.

– Немає жодного документального підтвердження слів клієнтки, – говорить косметолог. – Я в неї питала, чому мені одразу не сказала про ускладнення. Відповіла, що не хотіла турбувати. Грошей не просила. Я все одно пообіцяла їй допомогти, чим зможу. Світлана спочатку назвала суму 1 700 гривень. А наступного дня цифра зросла до 3 800. Я відмовилася. В неї крововилив на оці, ніби вдарив хто. Такого від анестетика не може бути. Максимум – почервоніння, печія і сльозотеча. Тим більше, цей крем спеціально для повік. В око ним не попадала. Можливо, жінку хтось побив, і вона під шумок вирішила звинуватити мене.

Анжела Войцехівська працює косметологом понад 10 років. Раніше подібних проблем з клієнтами не виникало, каже. Світлана Щербенко ще має пройти чотири курси лікування. Боїться, що зір їй не відновлять до попереднього стану.

Уманська поліція відкрила кримінальне провадження за підозрою в необережному нанесенні тілесного ушкодження середньої тяжкості.

Зараз ви читаєте новину «Світлана Щербенко частково втратила зір після косметичної процедури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути