пʼятниця, 07 липня 2017 06:46

Сплакнув і сказав: "Знайдете вбивцю — розстріляйте"

Автор: www.vc.com
  Тіло Ірини Мукоїди з селища Вишнівець Збаразького району Тернопільщини знайшов односелець. Лежала на узбіччі дороги неподалік власного дому
Тіло Ірини Мукоїди з селища Вишнівець Збаразького району Тернопільщини знайшов односелець. Лежала на узбіччі дороги неподалік власного дому

Затримали підозрюваного у вбивстві 17-річної Ірини Мукоїди з селища Вишнівець Збаразького району на Тернопільщині. Ним виявився 16-річний Василь Гнатюк із сусіднього Дзвиняча.

Тіло Ірини знайшли вранці 26 червня на узбіччі дороги. Її двічі вдарили ножем у серце та легені.

— Вони обоє були на святкуванні Дня молоді в селі. Гуляли в різних компаніях, випивали. Близько дванадцятої ночі хлопець знайшов біля пошти ножа. Коли Ірина зібралася додому, пішов за нею слідом. Дорогою підбіг і вдарив ножем. Дівчина впала. Криків чи плачу не було. Нахилився, зірвав труси. Але не зґвалтував. Можливо, злякався світла фар автомобілів, які проїжджали повз. Сховався за паркан. Потім повернувся до компанії. Нікому не зізнався, що зробив, — розповідає заступник прокурора області Олег Галицький.

— Спершу хлопець проходив як свідок. Був на похороні дівчини. Стояв біля наших працівників. Коли тітка Ірини голосила, щоб знайшли вбивцю, він сплакнув і сказав: "Знайдете — розстріляйте", — говорить керівник обласної поліції Олександр Богомол.

Поряд із тілом дівчини слідчі знайшли запальничку Гнатюка. Також його зафіксували камери відеоспостереження неподалік місця вбивства.

Ірина Мукоїда цього року закінчила школу. Планувала вступати до Академії прикордонної служби. Її виховували опікуни. Рідні батьки відмовилися від дівчини, коли їй було 10 років.

Односельці Василя в його вину не вірять.

— Хлопець учився середньо. Але шустрий був. Брав участь у всіх конкурсах. Ні з ким у школі та селі не конфліктував, — каже 41-річна Галина Іванчук, директор школи, де вчився Василь. — Змалку помагав дорослим по господарству. На січкарні відрізав собі великого пальця на правій руці. Має третю групу інвалідності. Батьки в нього розлучені. З батьком рідко бачиться. Три роки тому помер його віт­чим, хлопець із ним ладив. Жив у тітки в Вишнівцях. Закінчив перший курс кулінарного училища. Він низенький, має зріст 148 сантиметрів. А Іринка вища дівчинка, ще й спортом займалась. Не уявляю, як міг таке скоїти.

Зараз ви читаєте новину «Сплакнув і сказав: "Знайдете вбивцю — розстріляйте"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути