субота, 11 жовтня 2008 07:12

Снайпери стежили за засновником "Еліта-Центру"

  В операції з доправлення засновника ”Еліта-Центру” Олександра Волконського-Шахова із Цюриха до Києва взяли участь 200 українських та 400 швейцарських правоохоронців
В операції з доправлення засновника ”Еліта-Центру” Олександра Волконського-Шахова із Цюриха до Києва взяли участь 200 українських та 400 швейцарських правоохоронців

9 вересня до України привезли 37-річного Олександра Волконського, за іншим паспортом — Шахова.

Із компаньйонами він створив інвестиційно-будівельну компанію "Еліта-Центр". Вона обіцяла людям дешеве житло. 1751 людина віддали на зведення квартир свої гроші, загалом майже $100 млн. Позаторік Волконський зник із грошима. Знайшли його в Швейцарії.

На літак із Цюриха чекають в аеропорту Бориспіль о 15.45. Із другої години біля терміналу "А" чатує охорона. Ходять із десяток чоловіків у бронежилетах із нашивками "Внутрішні війська". На ременях висять пістолети, кайданки, гумові палиці. Один патруль із німецькою вівчаркою. У дворі лінійного відділка міліції напроти терміналу стоять "газель", "швидка" і три охоронці з автоматами. "Просто так стоїмо тут", — відповідають на запитання про Волконського.

— Про зустріч Волконського нам не повідомляли, — каже працівниця аеропорту, яка не захотіла назватися. — Я ще не бачила, щоб стільки міліції у нас ходило, і з автоматами.

О 15.30 машини з відділку їдуть на територію аеропорту. Зупиняються так, щоб їх не бачили фотокореспонденти. За 5 хв. у супроводі службового легковика аеропорту їдуть у бік "Термінала С". Приземляється літак. Пасажири від"їжджають автобусом до аеропорту, кортеж чекає на Волконського.

Дістаю бінокль, аби краще роздивитися. Із кущів виходить снайпер у зеленому камуфляжі. Стволом гвинтівки наказує прибрати бінокль. Виконую. Він знову махає стволом — схвально. Залишається спостерігати.

За декілька хвилин із "газелі" в літак забігають четверо. За 5–7 хв. звідти виходять сім осіб, сідають у авто. Кортеж заїжджає у лінійний відділок. Потім зі включеними мигалками їде до Києва.

— Ми задіяли 200 співробітників, щоб Волконського-Шахова доправити до слідчого ізолятора, — каже міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. — Більшість із них — спеціалісти з антитерористичної діяльності. У Швейцарії працювали 400 поліцейських. Волконського там тримали в посиленому режимі. Швейцарські колеги повідомили, що його хотіли викрасти вертольотом. Замість нього залишити двійника. Ймовірно, це планували російські угруповання. Ми розробили спецоперацію, аби цього не допустити. Контролювали місця ймовірного розташування снайперів, встановили жорсткий контроль перевезення з різними відволікаючими моментами, — додає Луценко. — Посилений режим охорони чекає Шахова і в ізоляторі. Волконський не міг організувати "Еліти-центру" самотужки. За версією слідства, він контактував із українськими політиками, бізнесменами та посадовцями. Тому від нього очікуємо важливої інформації.

Олександра Волконського-Шахова та його компаньйонів Олега Шестака, Андрія Терентьєва звинувачують у привласненні майна і розтраті. Їм загрожує до 12 років в"язниці. Терентьєва затримали першим.  Шестака розшукують.

Зараз ви читаєте новину «Снайпери стежили за засновником "Еліта-Центру"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути