четвер, 16 грудня 2010 11:01

Сергій Гасич збив чотирьох дівчат

Автор: фото надане родиною Якушевих
  Євгенія (ліворуч) була єдиною донькою у підприємців Світлани та Юрія Якушевих
Євгенія (ліворуч) була єдиною донькою у підприємців Світлани та Юрія Якушевих

"У нас усе є: хата, машина, гроші. Тільки доньки нема", — плаче 38-річна Світлана Якушева з райцентру Ямпіль Сумської області. 17 серпня загинула її єдина донька 12-річна Євгенія.

Якушеви — підприємці, продають продукти харчування. Мають кіоск на Ямпільському ринку, торгують у сусідніх селах. Навесні 2010 року їхня донька закінчила шостий клас середньої школи №1.

Увечері 17 серпня в гості до Євгенії прийшла сусідка Дарія Черторижська, 14 років. Посиділи за комп'ютером і о 20.00 вийшли погуляти в центр. Домовилися зустрітися з подругами 14-річною Айнур Ахмедовою і Тетяною Гаврилюк, 15 років. Остання з батьками живе в Росії, в Ямполі гостювала в бабусі.

— Зустрілися біля райвідділу міліції, — пригадує Світлана Миколаївна. — Моя Женя з Дашею йшли позаду, а Айнур і Таня спереду. У цей час прямо на тротуар виїхала "Лада Пріора". На повній скорості налетіла на дітей.

— На лобовому склі залишилися коси дівчат, — додає 37-річна Олена Черторижська, матір Дарії. — Нашій доні розірвало ногу. Рана досі не заживає, гниє, хоч щомісяця на 600 гривень лікарств купляємо.

Тетяну відкинуло на 2-метровий металевий паркан. Порвала руки вище ліктя.

— Люди знімали, плакали, — згадує Черторижська. — Усе в кровіщі було.

Трьох дівчат забрала "швидка". Євгенію залишили на асфальті — вона загинула миттєво.

За кермом "лади" сидів старший прапорщик Сергій Гасич, 34 роки. Він одружений, має двох дітей, працював на прикордонній заставі "Хутір Михайлівський". Того дня заїжджав у кілька барів, пив горілку і пиво. У міліції кілька годин не міг зрозуміти, що трапилося. Згодом зізнався, що був п'яний. У крові виявили 1,6 проміле алкоголю.

Євгенію поховали, інші потерпілі досі лікуються. Гасич не давав грошей на лікування дівчат.

— Я вісім років чекала цю дитину, — плаче Якушева. — Усе було для неї, ні в чому не нуждалася.

Проти Гасича порушили кримінальну справу. 13 грудня мало відбутися перше судове слухання. Однак його перенесли на 14 січня, бо захворів адвокат звинуваченого.

— Ми вимагаємо максимального покарання для вбивці дитини, — каже 22-річний  Олександр Соломко, лідер молодіжної організації "Патріотична молодь Ямпільщини". Поранені дівчата є членами його організації. — Таке може трапитися з кожним, але нас обурює цинізм слідчих. Роблять усе, аби відмазати Гасича. Слідство передали в Глухівську прокуратуру. Судмедекспертиза пройшла явно під тиском. Дашу суд навіть не визнає потерпілою. У неї, мовляв, немає важких тілесних ушкоджень, тільки легкі. А це не злочин, а необережність. Середню ступінь визнають тоді, коли втрата дієздатності перевищує 21 день. А Даша пробула в лікарні 28 днів. По Айнур медекспертизу взагалі не проводили. Під час дачі показань слідчий сказав: "Якби машина тебе зачепила, ти поруч зі мною не сиділа б".

Зараз ви читаєте новину «Сергій Гасич збив чотирьох дівчат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути