вівторок, 20 липня 2010 05:46

Селищного голову підозрюють у хабарництві

Селищного голову райцентру Лисянка Черкаської області 34-річного Олександра Вельбівця зранку 14 липня затримали міліціонери. Підозрюють у отриманні $4 тис. хабара.

— Він вимагав гроші в місцевого жителя за передачу в оренду 20 соток землі під забудову та розміщення комерційної споруди, — каже Владислав Мамчур, начальник управління по боротьбі з економічними злочинами Черкаської області. — Затримали його на гарячому, коли передавав технічну документацію.

Працівники селищної ради свідками затримання не були.

— Я щойно говорив з Юлею — дружиною Саші — каже Анатолій Бондаренко, керівник фракції Блоку Юлії Тимошенко в обласній раді. Він родом із Лисянки. Його називають найкращим другом Вельбівця. — Саша зранку ходив на зарядку. Як повернувся, сказав Юлі, що треба терміново на роботу. Мовляв, з"явився чоловік, який постійно намагався дати хабара. Пішов і не вернувся.

Вельбівець народився в Лисянці. Закінчив Український транспортний університет за спеціальністю "Автомобілі й автомобільне господарство", Дніпропетровський регіональний інститут державного управління. Селищним головою працює з березня 2006 року.

— У нас користується великим авторитетом, — каже місцевий 35-річний Григорій. — На виборах переміг із відривом. На ньому трималися два комунальні підприємства, три дитсадки. Тепер їх можуть закрити. Ніхто не вірить, що брав хабарі. Якби брав, то люди говорили б.

У селищного голови є два постійні вороги: бур"яни і безпритульні собаки

Торік у жовтні Вельбівець продав з аукціону свій службовий автомобіль. Виручені гроші пішли на зарплату працівникам комунального підприємства "Благоустрій". Відтоді ходив на роботу пішки. Жив із дружиною і донькою. Його тримають в ізоляторі.

Кажуть, Вельбівець претендував на посаду голови районної ради, готувався до виборів. Конфліктував із теперішнім головою райради Володимиром Бесарабом.

— То був не конфлікт, а робочий момент, — уточнює Володимир Бесараб. — Олександр Іванович має одну точку зору, я — іншу. А вороги в селищного голови є постійні два: бур"яни і безпритульні собаки. Про інших я не чув.

Зараз ви читаєте новину «Селищного голову підозрюють у хабарництві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути