Ексклюзиви
пʼятниця, 14 грудня 2007 07:07

Розпочався суд над пологівським маніяком

Минулої середи Дніпропетровський апеляційний суд розпочав слухання справи 55-річного Сергія Ткача. Його підозрюють у майже 100 вбивствах і зґвалтуваннях. Він зізнався у 40 злочинах.

Сергій Ткач родом із міста Кисельовськ Кемеровської області Росії. Батько працював шахтарем, мама — домогосподарка. Навчався у Новосибірській школі Міністерства внутрішніх справ, працював експертом-криміналістом в рідному місті. 1977-го його звільнили через підробку висновків експертизи. Після цього чоловік перебрався до України. Жив у райцентрі Павлоград на Дніпропетровщині, а з 1995-го — у місті Пологи Запорізької області. Працював трактористом, електриком, слюсарем, часто їздив у відрядження. Тричі був одружений, мав кількох співмешканок. Має п"ятеро дітей.

Убивати і ґвалтувати Ткач почав 1984 року. Нападав переважно на 12–14-річних дівчат, однак були й молодші. Затримали його у серпні позаторік у Пологах.

— Ткач хватав дівчат і тягнув у безлюдні місця, — розповідає  слідчий Іван Кулініч із Генпрокуратури України. — Казав, що спочатку убивав, потім ґвалтував. Він думав, що всі жертви загинули, однак п"ятеро дивом вижили. За їхніми словами склали фоторобот нападника. При обшуку в його хаті знайшли багато дівочих речей. Він забирав їх на пам"ять.

На допитах зловмисник пояснив, що вбивав і ґвалтував на зло міліції. Мовляв, хотів довести, що його ніколи не спіймають.

Ткачеві загрожує довічне ув"язнення. Він хоче, щоб про нього зняли фільм.

Зараз ви читаєте новину «Розпочався суд над пологівським маніяком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути