четвер, 08 жовтня 2020 07:21

Поховали загиблих в авіакатастрофі курсантів і офіцерів

6 жовтня на площі Свободи в Харкові попрощалися з 25 загиблими курсантами й офіцерами Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба. Загинули в авіакатастрофі під Чугуєвом увечері 25 вересня під час навчального польоту на військовому літаку Ан-26Ш. Екіпаж вирішив повернутися раніше через збій у роботі лівого двигуна, за попередньою ­версією. Перед злітно-посадковою смугою лайнер нахилився, крилом зачепив землю й вибухнув.

На площі над тілами загиблих востаннє покружляли літаки. Після прощання труни переправили до військового аеропорту в Чугуєві. Звідти автомобілями, гелікоптерами та двома транспортними літаками — до рідних міст в 11 областей. Похорони відбулися 6–7 жовтня.

Ще одного загиблого курсанта — 20-річного Віталія Вільхового поховали 30 вересня в селі Волиця Сокальського району на Львівщині. Він помер наступного дня після катастрофи. Мав опіки 95% тіла.

Єдиний вцілілий курсант — 20-річний В'ячеслав Золочевський лишається у госпіталі. Його стан задовільний.

Слідство у справі триває. Серед основних версій — технічні несправності, неналежне виконання службових обов'язків екіпажем, керівництвом польотів, неналежний ремонт й обслуговування літака. Припускають і теракт. Для цього призначили вибухотехнічну експертизу.

Зараз ви читаєте новину «Поховали загиблих в авіакатастрофі курсантів і офіцерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути