субота, 29 березня 2008 07:08

Пенсіонер Анатолій Любас зґвалтував школярку

Автор: фото: Валентина ОСТЕРСЬКА
  Анатолій Любас із села Ільмівка Городнянського району Чернігівщини розводить овець протягом 13 років, живе з тваринами у хліві. Фото зроблене 13 березня, а 19-го чоловіка затримали за підозрою у зґвалтуванні
Анатолій Любас із села Ільмівка Городнянського району Чернігівщини розводить овець протягом 13 років, живе з тваринами у хліві. Фото зроблене 13 березня, а 19-го чоловіка затримали за підозрою у зґвалтуванні

67-річного Анатолія Любаса з села Ільмівка Городнянського району Чернігівщини називають диваком. Чоловік мешкає у хліві з вівцями. Тримає близько 200 тварин. Власну хату покинув.

Із Анатолієм Федоровичем зустрічаємося 13 березня. Чоловік охоче приймає гостей, запрошує до хліва, демонструє овець і ягнят. Розводить їх уже 13 років. Раніше продавав баранину, нині припинив. Торгує овечим молоком, хоч сам його ніколи не пив.

— Молоком вівці можна вилікуватись від багатьох хвороб, — запевняє він. — Якось приїхала до мене жінка, хвора на бронхіальну астму. Лікарі порадили їй поспати на овечому гної, попити молоко. Я дозволив. Побула десь тиждень. Дійсно покращало. Потім ще  приїздила.

Любас — місцевий. У 60-х служив в Архангельській області. Там зустрічався з дівчиною. Вона народила від нього сина. Анатолій не хотів жити на чужині, а кохана — переїжджати в Україну. Тому розійшлися. Чоловік слав листи, гроші, однак більше ні з нею, ні із сином не бачився.

В Ільмівці Анатолій мешкав із батьками, родини не мав. Його сестра живе в Києві, брат-близнюк — у селі Барабанівське.

19 березня Любаса затримали за підозрою у зґвалтуванні 8-річної дівчинки. Її батьки живуть по-сусідству.

— Ніхто й подумати не міг, що Любас — збоченець, — схвильовано розповідає мати дівчинки. — Не п"ющий, роботящий, безвідмовний. У нас були добрі стосунки. Ми його вечеряти не раз до себе запрошували. Допомагали доглядати за вівцями. Як подяку, він міг купити шоколадку чи морозиво для трьох наших дітей. 8-річна донька теж ходила до нього. Їй подобалось бавитися з ягнятками.

Будемо говорити після огляду лікаря

18 березня Анатолій Любас їздив у Чернігів по запчастини до своєї "газелі". Повернувся ввечері. Близько восьмої зайшов до сусідів. Попросив, щоб дівчинка допомогла напувати ягнят. Мати відпустила. Коли донька не повернулася за півгодини, пішла забирати.

— Двері хліва були замкнені зсередини, — веде далі жінка. — Я прислухалась. Чую: моя дитина кричить. Я стала грюкати. Донька почула, вирвалася і сама відчинила двері. Толя не вийшов. Дівчинку всю трусило. Удома піднялась температура, її знудило. А тут і Толя прибіг: давай поговоримо. Кажу: будемо говорити після огляду лікаря.

Наступного дня батьки написали заяву до міліції. Любаса затримали.

— Підозрюваний вини не визнає, — зазначає слідчий Городнянського райвідділу міліції Юрій Пархоменко, 30 років. — Запевняє, що тільки мацав дитину. Проте гінеколог підтвердив факт розриву тканин.

Проти чоловіка порушили кримінальну справу. Йому загрожує до 15 років в"язниці.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонер Анатолій Любас зґвалтував школярку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути