четвер, 22 січня 2009 19:22

Олександра Пустовіта принесли в жертву сектанти

Автор: фото з домашнього архіву родини Пустовіт
  Олександр Пустовіт вступив у секту 2 роки тому. Його кохана дівчина була жрицею
Олександр Пустовіт вступив у секту 2 роки тому. Його кохана дівчина була жрицею

На початку грудня прибиральники кладовища N15 у місті Харків знайшли тіло хлопця. Воно лежало в металевому вазоні для квітів. Згодом з"ясували, що то 18-річний Олександр Пустовіт.

— Його вбили, — каже начальник обласної міліції Віктор Развадовський. — На шиї ми побачили сліди дивного розрізу. Одразу зрозуміли, що це вбивство непросте.

Міліціонери порушили кримінальну справу. Почали розшукувати убивць. Вийшли на друзів Олександра, студентів міських професійно-технічних училищ. З"ясували, що вони два роки тому організували релігійну секту. Назвали її "Гірська меса з вірою в темні сили й ніч". Збиралися у винайманій квартирі.

— Ми знайшли там багато окультної літератури, — веде далі Развадовський. — Мечі, хрести, чашу, арбалет, шкіряний батіг. Амулет у вигляді п"ятикутної зірки в колі. Книга "Таємниці вищої магії".

Слідчі встановили, що Пустовіт також був у секті. Його вбили друзі. Принесли в жертву. Кохана Олександра була жрицею.

— Восени Саша почав нудьгувати, — розповідає Олег Богданов, один із членів секти, якого затримали міліціонери. — Хотів піти із життя. Ми запропонували зробити це красиво. Померти не просто так, а бути принесеним у жертву. Саша погодився. Призначили дату на 1 грудня. Зібралися ввечері у квартирі я, Лєна, Вова, Денис, Яна, Даша. Запалили свічки. Читали заклинання за спеціальним обрядом — вичитали його в Інтернеті. Уночі вирушили на кладовище.

Хотів піти із життя. Ми запропонували зробити це красиво

На цвинтарі Богданов розвернув Пустовіта спиною до себе. Щосили двічі вдарив трубою по голові. Олександр упав.

— Тоді ми поклали його на постамент, — веде далі Богданов. — Ножем перерізали горло. Вилили його кров у чашу, яку принесли із собою. Пустили її по колу й випили.

Після обряду студенти поклали тіло товариша в порожній металевий вазон для квітів. Розійшлися по домівках.

Через день Пустовіта почав розшукувати батько. Син сказав, що йде ночувати до друзів і не повернувся.

— Ми не віримо, що він добровільно пішов із життя, — каже дід загиблого Володимир Устьянов. — Останнім часом ми із Сашею жили в одній кімнаті. Якби щось було не те, я побачив би. Він постійно жив із матір"ю, останній місяць — із батьком. Звичайна дитина. Вчився на слюсаря. Хоча завітна його мрія — стати міліціонером.

Над ліжком Олександра стоять книги про слюсарну справу й магію.

— Та він щось почитував, а хто-зна, що то таке, — показує на книги Устьянов.

— Я востаннє бачив Сашу два тижні тому, — розповідає Олексій Бондаренко, двоюрідний брат Пустовіта. — Він приходив додому прощатися. Збирався служити в армії. Сам захотів, хоча мав реальну можливість не йти. Його ж мати — одиначка, до того ж інвалід. Та він хотів стати міліціонером, а хто ж бере в міліцію без служби.

Родичі згадують, що останнім часом Пустовіт був сумним. Причини не знаходили. Однак про самогубство він не казав.

— Мій син — абсолютно нормальний хлопець, — говорить мати загиблого Вікторія Пустовіт. — Ніякого бажання померти в нього не було. Його двічі вдарили по голові! Для чого б це робили, аби він був згодний?!

Міліціонери затримали трьох студентів, які були тієї ночі на обряді. Нині вони у слідчому ізоляторі. За вбивство їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Олександра Пустовіта принесли в жертву сектанти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути