пʼятниця, 13 квітня 2018 07:50

Олександр Перепічай п'ять років катував дружину

Автор: ФОТО надане Іриною Подфедько
  Наталія Дмитренко з Лубен на Полтавщині показує плече зі слідами катувань. Понад п’ять років над нею знущався цивільний  чоловік Олександр Перепічай — бив, припікав шкіру гарячою сковорідкою, не випускав з хати. Його відправили на примусове обстеження до психіатричної лікарні
Наталія Дмитренко з Лубен на Полтавщині показує плече зі слідами катувань. Понад п’ять років над нею знущався цивільний чоловік Олександр Перепічай — бив, припікав шкіру гарячою сковорідкою, не випускав з хати. Його відправили на примусове обстеження до психіатричної лікарні

— Частенько чула, як Наташа кричить: "Не надо, рятуйте!" Бувало, викидала у вікно записки про допомогу. Коли приїжджали поліцейські, відмовлялася жалуватися на чоловіка. Казала, все добре, — говорить 38-річна Ірина Подфедько з Лубен Полтавської області.

Її сусід Олександр Перепічай, 54 роки, понад п'ять років катував дружину 45-річну Наталію Дмитренко. Приковував ланцюгами до батареї, різав ножем, припікав шкіру. Чоловіка забрали на примусове обстеження до психлікарні.

— Сашко завжди був странний. Людей остерігався, носив із собою монтіровку. Підліковував психіку, поки живий був батько. Потім перестав. Ходив брудний, у шапці з антенами. Казав, що обраний і його забере космічний корабель. А останнім часом розгулював із прив'язаним до руки тесаком. На громкі звуки замахувався ним. Ми стали боятися за дітей, які галасують на вулиці, — продовжує Ірина Павлівна.

Олександр Перепічай і Наталія Дмитренко в цивільному шлюбі прожили 10 років. Дітей не мають.

— Зразу жили добре, ладнали. Бувало, випивали разом. Потом Наташа перестала вживати, а Сашко почав її бити. Вона терпіла. Чого — неясно. Казала, старалась дуже не кричати, щоб люди не чули, — розповідає Валентина Савченко, 51 рік, із Лубенської міськради. — Років п'ять тому Наташа перестала появлятись на вулиці. Люди звернулись до місцевого самоврядування. До Перепічая направили поліцейських. Їм ніхто не відчинив — так і повернулись. Удруге на Сашка заявили місяць тому. Набридло, що кидається на ­перехожих.

Наташа робила у банку. Сашко ніде не працював. У старої матері забирав пенсію, за ці гроші й жили.

Громадські активісти через суд домоглися примусового обстеження Олександра Перепічая в обласній психіатричній лікарні.

— Зайшли до будинку з поліцією, психіатром. Наташа забилася між стіною і шафою. Була залякана, мала затягнуті порізи та опіки. Один шрам на іншому, — каже Ірина Подфедько. — Знайшли її щоденник. Понад рік писала про катування чоловіка — як прив'язував її до батареї, прикладав розжарену сковорідку до тіла. За спробу відкрити двері бив по руках. Як не туди йшла — лупцював по ногах. Наказував звертатися "мій господін", себе називати "ваша слуга".

— Наташа — худесенька, ледь передвигається. З небайдужими людьми збираємо гроші на її лікування, — додає Валентина Савченко.

Наталія Дмитренко перебуває в неврологічному відділенні районної лікарні. Написала заяву в поліцію про знущання чоловіка.

— Ступінь покарання залежатиме від результату медичної експертизи. Якщо в чоловіка виявлять психічні відхилення, то направлять на примусове лікування закритого типу, — пояснює 30-річна Олена Гордієнко, старший інспектор Лубенської поліції.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Перепічай п'ять років катував дружину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути