Ексклюзиви
вівторок, 22 грудня 2015 05:20

"Нелю авто взяло просто на капот"

Автор: ФОТО З САЙТА www.ntn.ua
  Петро Мосійчук приїхав з АТО на похорон дружини Неоніли. Її збив машиною колишній голова сільради
Петро Мосійчук приїхав з АТО на похорон дружини Неоніли. Її збив машиною колишній голова сільради

— Мріяли, що повернуся з війни і заживемо повноцінно. Візьмемо собі з інтернату двох дітей і буде в нас міцна родина. А вийшло так, що приїхав на похорон дружини, — розказує 40-річний Петро Мосійчук із села Іваннє Дубенського району на Рівненщині. 4 грудня його дружину 48-річну Неонілу на сільській дорозі збив синій "Шевроле Лачетті". За кермом був колишній голова сільради Валерій Теслюк, 47 років. Автомобіль протягнув жінку 75 м.

10 місяців Петро Мосійчук служив у 51-й окремій механізованій бригаді.

— Того дня з Мар'їнки їй дзвонив десь близько 16.00. Сказав, що маю білет і дозвіл їхати додому. Каже: приїжджай, заріжу півня, качку. Покличу друзів, відсвяткуємо твоє повернення, — говорить Петро. — Уже пакував речі, як коло 18.00 подзвонила сусідка. Повідомила, що Нелі більше нема.

Неоніла не працювала. Мала господарство, доглядала 88-річну матір. Після розмови з чоловіком приготувала вечерю.

— Тоді накинула на себе куртку і в тапках побігла. Мамі сказала, що їсти готово, зараз прийде. Може, до мене бігла. Може, ближче до сусідки, — розповідає подруга 39-річна Наталія Шевченко. — На дорозі здибалася ще з двома сусідськими дівчатками 14-річною Олею Ящук і Анею Євдух, 12 років. Діти дуже її любили. Стала говорити з ними. У цей ­момент звідкись взялася машина. Гнала просто на них. Неля спочатку відкинула Аню, потім — Олю. Саму ж авто взяло просто на капот. Водій п'яний був. Коли люди почали кричати, зупинив машину, вийшов. Щось до Нелі дивився. Викликав міліцію і "швидку". Теслюк — непоганий чоловік. І голова був нормальний. Але пити тепер почав.

Неоніла Мосійчук від травм померла до приїзду "швидкої". Ольгу Ящук відвезли до лікарні. Має струс мозку й забій гомілки. Ганна Євдух не постраждала.

Теслюку загрожує вісім років позбавлення волі.

— Хочу, щоб він сів, щоб спокій у селі був. Він же не вперше п'яний за рульом гонить. Думає, як колишній голова, йому все з рук зійде, — каже Петро Мосійчук. — Неля була — як ангел. Добра, світла. Так сталося, що своїх дітей не мали. Але вона дуже дорожила сестриними малими, як друга мама їм була. Коли мене призвали, сильно плакала. Але навіть і слова не сказала, щоб не йшов у АТО. Як дзвонив додому, повторювала: бережи себе, а я тебе чекатиму.

Зараз ви читаєте новину «"Нелю авто взяло просто на капот"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути