четвер, 23 січня 2020 06:36

"Нащупав на плечі кулю. Не зразу помітив, що теж поранений"

— Було дивно, коли між будинками побачив чоловіка з мисливською рушницею. Таку беруть на полювання на кабана. Поряд — ще один мужик із пістолетом. І це о сьомій вечора, коли по вулиці ходять люди, — розповідає 35-річний Максим Максименко із селища Макарів на Київщині.

20 грудня торік отримав вогнепальне поранення в ліве плече. Його товаришеві 42-річному Сергію Мельничуку куля заділа вухо.

— Близько сьомої вечора до мене подзвонив Сергій. Просив, аби я вийшов. Мовляв, до нього якісь хлопці їдуть на "розбірки". Я тоді нічого не зрозумів, — каже Максим. — Пізніше дізнався, що один із тих чоловіків — Андрій, залицяється до колеги Сергія Галини. Чогось приревнував її. Вирішив розібратися з конкурентом. До речі, той Андрій одружений.

Максименко каже, що через 5 хвилин після дзвінка вийшов на вулицю. Там побачив Сергія Мельничука та 44-річного Андрія Сичевського. Спочатку не підходив до них.

— Між машинами "Вольво" та БМВ помітив чоловіка в куртці з капюшоном. У руках він тримав рушницю дулом уверх. Я був мисливцем. Одразу зрозумів, що зброя вогнепальна. Злякався. Пішов у свій гараж, узяв перцевий балончик. Стояв збоку, курив, — розповідає Максименко. — Сергій та Андрій почали сваритися. Чоловік із рушницею наблизився до них. Я підбіг до Андрія, пирснув йому газом в очі. Сергій тим часом ударив іншого в щелепу.

Я хотів зупинити бійку, — додає. — Тому пирснув із балончика і Сергієві в очі. Вийшла Галина. Крикнула: "Серьожа, у нього пістолет!". Зрозумів, що мова про Андрія. За куртку відтягнув у бік незнайомця з рушницею. До нас підійшов Сергій, а за ним Андрій. Сичевський почав стріляти. Випустив шість-сім куль. Ми з Сергієм розбіглися у різні сторони. Пізніш подзвонив йому. Не знав, чи живий. Він сидів за гаражами весь у крові. Я викликав "швидку". Вже у лікарні нащупав на плечі кулю. Від шоку не зразу помітив, що теж поранений.

Cправою зайнялася макарівська поліція. Наразі Сичевському та його товаришеві повідомили про підозру. Чоловіки своєї вини не визнають.

— Максим і Сергій постійно намагаються нас оббрехати. Тут питання, хто ще потерпілий. Це ж насправді на нас напали, газом травили. Я оборонявся тим, чим мені дозволяє закон. Зараз іде слідство — воно в усьому розбереться, — каже Андрій Сичевський.

Зараз ви читаєте новину «"Нащупав на плечі кулю. Не зразу помітив, що теж поранений"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути