пʼятниця, 12 жовтня 2007 07:02

Мер Яворова оголосив надзвичайну ситуацію

Мер Яворова на Львівщині 28-річний Віталій Домашовець минулого вівторка видав розпорядження про надзвичайний стан у місті. Пояснив, що через епідемію вмирають діти.

— Минулого тижня у Яворові поховали хлопчика, якому мав виповнитися рік, — розповідає Віталій Домашовець. — Діагноз батькам повідомили після розтину. Дитина померла від тяжкої інфекційної хвороби — менінгококцемії (запалення мозку). Лікарі сказали, що це вже не перший випадок захворювання на менінгіт у місті. Я вчора повідомив міністрові охорони здоров"я.

Натомість яворівські лікарі запевняють, що епідемії немає.

— У нас у районі цього року було два випадки такого захворювання, — каже 50-річний головний санітарний лікар району Ярослав Гринчук. — Улітку захворів старшокласник, але він тоді відпочивав у Сколівському районі. На початку жовтня від менінгіту помер 1-річний Юрко Тегей. Це була блискавична форма інфекції. Діти могли інфікуватися де завгодно.

Перевірили всіх родичів, які контактували з хворими. Недуги не виявили.

— Упродовж перших десяти днів жовтня у Яворівському районі загалом померло троє немовлят, — зазначає 46-річний Ігор Герич, начальник обласного управління охорони здоров"я. — Причини смерті різні. Двомісячна дівчинка загинула внаслідок вродженої вади нервової системи. Друга дитина — через стороннє тіло в дихальних шляхах. Третя — через менінгококову інфекцію. Епідемії немає.

Зараз ви читаєте новину «Мер Яворова оголосив надзвичайну ситуацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути