Ексклюзиви
вівторок, 16 січня 2007 15:11

Медсестра Тетяна Сіра втопила доньку

Автор: фото зі шкільного альбому Тетяни Орлової
  Ганна Сіра (праворуч, у смугастому светрі) танцює на випускному четвертого класу Козелецької гімназії на Чернігівщині
Ганна Сіра (праворуч, у смугастому светрі) танцює на випускному четвертого класу Козелецької гімназії на Чернігівщині

25 грудня до відділу міліції райцентру Козелець у Чернігівській області зателефонували з села Гломазди. 61-річний Петро Марченко повідомив, що в його сім"ї горе — у ставку за селом знайшли тіло 11-річної онуки Ганни Сірої.

Міліціонери приїхали в село. На березі ставка стояли Ніна та Петро Марченки. Тримали під руки доньку — 34-річну медсестру Козелецького реабілітаційного центру для дітей-інвалідів Тетяну Сіру. Коли у воді між очеретом виловили Ганнине тіло — вона не могла вимовити й слова. Говорив дід Петро.

— 18 грудня моя донька Тетяна їхала з дитиною до Києва в дитячу лікарню Охматдит, — запевняв він. — Аня хворіла, треба було її оглянути. Сіла в попутку.

За свідченнями Марченка, які зафіксовані в міліцейському протоколі, водій зупинив авто та разом із двома пасажирами накинув на Тетяну ганчірку зі снодійним. Та лише встигла побачити, як її дитину тягнуть із салону. Жінку відвезли в незнайоме місце й утримували там до 25 грудня.

Щойно слідчі почали опитувати жителів села, дідову версію спростували.

— Люди бачили, як Тетяна Сіра щовечора з 18 по 25 грудня їздила на велосипеді до ставу за село, — розповідає заступник начальника Козелецького райвідділу Микола Кривенко.

Співмешканець Тетяни розповів, що 18 грудня дружина повернулася додому пізно ввечері — в мокрому одязі, з подряпаним обличчям. Сказала, що впала у став. Пояснила, що доньку відвезла лікуватися до Охматдиту. Попросила 40 грн на фрукти.

Міліція відвезла матір Ганни до слідчого ізолятора. Наступного ранку вона давала свідчення. Увечері 18 грудня Тетяна Сіра посадила доньку на багажник велосипеда й повезла за село. Біля ставка сіли поговорити. Дитина змерзла, збиралася йти додому. Раптом мати схопила її за одяг і потягла у воду. Дівчинка злякалася, почала вириватися, подряпала Тетяні лице. Двічі Ганна виривалася й тікала, але мати ловила її. Зрештою, тримаючи за шию, занурила у воду. Коли дитина перестала пручатися, жінка вибралася на берег та поїхала додому. Тіло Ганни покинула в очеретах.

Двічі Ганна виривалася й тікала

Звістка про вбивство шокувала жителів Гломазди. Родину медиків Марченків тут добре знають. Петро Володимирович усе життя працював ветеринаром. Його дорослі сини Петро і Володимир — лікарі, дочка — медсестра.

Вперше Тетяна вийшла заміж за Валентина Сірого. Народила доньку. Потім чоловіка посадили за дрібну крадіжку, і медсестра покинула його. Нині Валентин живе окремо, платить аліменти. Тетяна ж ніяк не могла влаштувати особисте життя. Постійно змінювала співмешканців. Одружувалася разів п"ять-шість. Через часті переїзди до нових вітчимів дід Петро хотів, щоб онука жила з ним. Проте мати була проти.

Одні говорять, що Сіра надто опікувалася донькою. Пригадують, як Тетяна гарно одягала Ганнусю, приносила їй у школу цукерки, морозиво. Інші розповідають, що мати карала доньку за найменшу провину. Кажуть, дитина боялася матері більше, ніж будь-кого.

— Так її вдома била, що аж лящало на все село. Аня ж нічого не говорила друзям, приносила цукерки, роздавала, — розповідає "ГПУ" Ганнусина однокласниця Таня Орлова. — Торік утекла з дому. Дід із бабою шукали її по всьому Козельці.

Тетяна нарікала, що Ганна часто хворіє. Майже щомісяця її лікували столичні гінекологи — не могли зупинити маткову кровотечу. Ганна тижнями пропускала уроки. До третього класу дівчинка навчалася в Києві й сусідніх з Гломаздами селах, потім перейшла до єдиної в Козельці гімназії.

На допитах Тетяна Сіра переконує, що вбила доньку, позбавляючи її мук. Мовляв, дитина все одно померла б від незгортання крові. Нині слідчі встановлюють, чи мати психічно здорова. Принаймні в тюрмі вона поводиться спокійно.

У селі подейкують, що Тетяна втопила доньку через ревнощі до чергового коханця. Юна Ганнуся постійно була на видноті й заважала матері поводитися з мужчинами так, як вона звикла.

— Навряд чи вона ревнувала дитину. Це ж дикість, — розмірковує директор гімназії Олексій Михайличенко, який добре знав родину Марченків. — Факт, що особисті негаразди Таня виливала на доньку. Мабуть, вважала її винною в постійних розлученнях з чоловіками.

За кілька днів до Нового року п"ятикласницю Ганну Сіру ховали. 21 грудня в неї мав бути день народження. Дівчинка встигла запросити багатьох однокласників.

Батьки й брати Тетяну в СІЗО не відвідують.

Зараз ви читаєте новину «Медсестра Тетяна Сіра втопила доньку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути