Ексклюзиви
середа, 08 травня 2013 00:30

"Кому по ногах попало, кому по руках. Кирилові — по голові"

13 квітня у центрі міста Миргород на Полтавщині 23-річний місцевий битою вдарив по голові 11-класника Кирила Кривченка. Він отямився минулого тижня, самостійно їсти ще не може.

— Чуток багато. Скажу, що знаю. Біля 12-ї ночі коло ресторану "Париж-Дакар" знайомий цього Кирила йшов із дівчиною. І хтось із таксистів гукнув: "Дєвочка, к нам іди". Пацан поліз биться. Мужик його вдарив злегка. Той за телефон. Кирило Кривченко з компанією недалеко відпочивав. Прибігли на розборки. Таксист узяв биту. Кому по ногах попало, кому по руках. Кирилові — по голові, — розповідає миргородець, не називається.

У бійці брали участь до десятка підлітків. До лікарні потрапив лише Кирило.

— Нам подзвонили із травмпункту о пів на першу ночі. Син мав на голові рану і велику гематому. Стався крововилив у мозок, — розповідає мати Людмила Кривченко, 43 роки. — З Полтави визвали нейрохірурга. Він зробив операцію. До тями син так і не приходив. Ми викликали з Києва "швидку" клініки "Борис" і відвезли туди.

За день лікування витрачають кілька тисяч гривень. Школярі створили в соцмережі "ВКонтакте" групу "Допомога Кирилу Кривченку".

— Через інтернет запросили всіх небайдужих, — говорить товариш Андрій Дячук, 17 років. — Ходили зі скриньками, залишали в магазинах, розвішували оголошення. Були люди, що давали і по 5 гривень, і по 100. А один суддя із Великої Багачки через міліціонерів передав 400 гривень.

За кілька днів зібрали близько 70 тис. грн.

Батьки ці кошти не використовували. Коли син одужає, планують створити фонд для екстреної допомоги людям, що потрапили в подібну ситуацію. Мати працює у місцевій гімназії учителькою біології, батько тимчасово безробітний. Кирило має брата 4-річного Данила.

Школяр два роки перемагав на конкурсі "Містер і Міс гімназії".

— Дуже заводний. Як виступає на сцені, весь зал сміється з його приколів, — розказує класний керівник Володимир Носенко. — У дев'ятому класі став чемпіоном області з боксу.

Міліція встановила особу чоловіка, котрий бив Кирила, але під арешт не брала. Чекають свідчень потерпілого.

Зараз ви читаєте новину «"Кому по ногах попало, кому по руках. Кирилові — по голові"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути