четвер, 29 листопада 2007 07:06

Із харківського СІЗО утік в"язень

  Олександра Замазія підозрюють у бандитизмі, викраданні людей, захопленні заручників
Олександра Замазія підозрюють у бандитизмі, викраданні людей, захопленні заручників

Під час прогулянки харківським слідчим ізолятором 34-річний арештант Олександр Замазій ударив охоронця саморобним ножем-"заточкою". Сам видерся на дах, проліз по газовій трубі й перестрибнув через паркан із колючим дротом.

— Охоронці стріляли тільки в повітря, — пояснює начальник ізолятора Іван Первушкін. — У втікача не можна було, бо в тому місці проводять побачення, забирають передачі.

Олександр Замазій народився в німецькому місті Магдебурзі. Прописаний у Харкові, тут живе його мати. Дружина — в Кременчуці Полтавської області. Чоловік ніколи не працював. Його підозрювали в бандитизмі, викраданні людей, захопленні заручників, зберіганні зброї. Затримали торік у грудні. Тоді з напарниками він викрав бізнесмена з його 19-річним сином. За їх визволення отримали $200 тис.

Харківський слідчий ізолятор працює з початку минулого століття. За цей час утекли четверо арештантів, з них двоє — за останні півтора року.

— Це може стати причиною відставки начальника обласного управління Департаменту виконання покарань Олександра Кизіма, — вважає віце-губернатор Сергій Стороженко.

Обласна прокуратура порушила кримінальну справу проти посадовців СІЗО. За службову халатність їм загрожує до трьох років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Із харківського СІЗО утік в"язень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути