вівторок, 11 грудня 2007 17:13

Євгенію Ковбу шукають три місяці

Автор: фото з архіву родини Ковб
  Євгенія Ковба (праворуч) із сестрою Тетяною відпочивають на морі неподалік селища Лазурне Скадовського району Херсонської області влітку 2006 року
Євгенія Ковба (праворуч) із сестрою Тетяною відпочивають на морі неподалік селища Лазурне Скадовського району Херсонської області влітку 2006 року

14-річна черкащанка Євгенія Ковба зникла 10 вересня цього року. Увечері вийшла з дому з однокласницею Наталією Простою й не повернулася.

— Я ще не хотіла її нікуди пускати, — згадує 37-річна Інна Ковба, мама Євгенії. — Вона пообіцяла лише провести подругу. Наташа живе недалеко, в гуртожитку. Уже стемніло, а Жені не було. Я стала надзвонювати їй на мобільний. Спочатку ніхто не брав, а потім абонент був поза зоною.

Ковби живуть в однокімнатній квартирі 5-поверхівки на вул. Калініна. Інна працює лаборантом на підприємстві "Черкаситеплокомуненерго". Її чоловік Олег, 39 років, — водій. Мають ще старшу доньку Тетяну. Вона навчається на лінгвістичному факультеті місцевого технологічного університету.

— Мені спочатку не признавалися, що Женя пропала, — каже 58-річна Марія Усенко, бабуся дівчини. — А тими днями в мене було якесь відчуття, що щось не так. Якась депресія: нічого не можу робити, сни погані сняться.

Наталія Проста розповіла, що того вечора гуляли у знайомих хлопців. Потім вона пішла додому, а Женя залишилася.

— Я поїхала до тих хлопців, — згадує мати. — Кажуть: "Женя була і пішла". Де може бути — ніхто не знає.

Відтоді Євгенію шукають рідні та міліціонери. Батьки переконані, що вона не могла втекти з дому, адже з нею ніхто не сварився.

— Вона завжди слухалася, ніколи довго не сердилася. Допомагала, — каже Інна Ковба. — Така весела, лагідна. Бувало, по кілька разів на годину каже: "Мамусю, я тебе люблю". Поганенько вчилася, так не всім же професорами бути.

Хлопці агітували Женю йти в повії

— Які тільки версії ми не висували, — показує фотографії Марія Усенко. — Женя дуже довірлива. Їй щось нарозказують, вона й вірить. Онучку могли в якийсь бордель затягнути. Нам старші дівчата в школі розказували, що недавно якісь хлопці агітували її йти в повії, гроші обіцяли. Та її в Черкасах немає. Очевидно, кудись вивезли.

Родичі повідомляли про розшук по місцевому телебаченню, розклеювали оголошення в маршрутках.

— Після цього якісь люди почали дзвонити, — згадує мати. — Один каже: "Давайте 300 баксів, і я скажу, де донька". Мене в міліції попередили, щоб сама жодних винагород не давала. Кажу: "Давайте через міліцію". Тоді відразу поклали трубку. Раз один дзвонить, представляється екстрасенсом. Каже, через фотографію дочки говорив з її душею. Запевняє, що її на "жигулях" вивезли до іншої області й убили. У мене аж в очах потемніло. Зараз боюсь до телефону підходити.

Інна Ковба сподівається знайти доньку живою.

— Хай вона знає, що ми її дуже чекаємо, — плаче жінка. — Якщо ж десь ховається, то нехай повернеться. Ми їй слова не скажемо.

Євгенія навчається в дев"ятому класі школи N21. Класний керівник називає дівчину неконфліктною.

— З усіма дружила, ніхто її не ображав, — каже 34-річна вчителька Олена Рясна. — Та вона трохи схильна до бродяжництва. Якось пішла з дому, хоч і ненадовго. Думаю, зараз те ж саме. Вона боїться повернутися.

У міліції погоджуються з учителькою.

— Вона втекла, — каже Ігор Шибко з кримінальної міліції у справах неповнолітніх. — Востаннє її бачили люди, які зловживають алкоголем. Женя в них ночувала. Потім дівчину вигнали, сліди загубилися.

Нині міліція шукає Євгенію Ковбу по притулках та інтернатах. Припускають, що вона виїхала до Києва.

Зараз ви читаєте новину «Євгенію Ковбу шукають три місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути