Ексклюзиви
четвер, 20 серпня 2009 08:18

Євгена Гуділіна грабіжник двічі вдарив прикладом автомата

Автор: фото: Тетяна ЗАРОВНА
  Валерій Гуділін із невісткою Ганною сидить біля труни із сином Євгеном. У загиблого залишилась донька Дарія
Валерій Гуділін із невісткою Ганною сидить біля труни із сином Євгеном. У загиблого залишилась донька Дарія

27-рiчного Євгена Гуділіна ховали 13 серпня. Уночі 11-го він був за кермом мікроавтобуса, який намагався викрасти злодій.

Біля будинку N17 на вул. Диктатури пролетаріату в Донецьку зібралися понад 100 людей. Поряд із воротами стоїть мікроавтобус "мерседес" із подвійним номером: "АН 65-80 С" і "ЖЕКА". Бiля труни сидить 22-рiчна вдова Ганна, не зводить очей з обличчя покійного.

— Ему так больно было, он от боли умирал, — шепоче.

У дворі колом стоять пасажирки Євгена, жiнки-"човники".

— Женя — справжній герой, — 53-рiчна Тетяна Гнатенко говорить російською. — Він возив нас на гуртовий ринок Барабашово в Харків. Тієї ночі ми поверталися з товаром у Донецьк. О 02.30 заїхали на заправку "Лукойл" у Костянтинiвцi. Женя пішов у магазин по насіння. Я бачу, якийсь амбал лізе на місце водія. На голові джинсова панама, на обличчі марлева пов"язка. Я чомусь подумала: мент — бо в нього на плечі бовтався автомат і він руками шарив, наче робив обшук. Женя ззаду почав тягнути цього бандита, не давав сісти за кермо. Нас їхало п"ятеро жінок і один чоловік. Женя закричав йому: "Гриша, допоможи!" Тоді ця свиня в панамці вдарила Женю автоматом по голові й почала заводити машину.

Ніна схопила амбала за комір і почала душити, а я тягнула за автомат

Крики, паніка! Машина проїхала метрів 5. Валя вискочила на ходу, заднє колесо наїхало їй на ногу. Циганка Ніна схопила амбала за комір і почала душити, а я тягнула за автомат, — продовжує Тетяна Гнатенко. — Женя після першого удару піднявся на ноги, на ходу чіплявся за кермо. Бандит ударив його вдруге. Заїхав на газон і застряв на бордюрі. Із заправки прибігли хлопці. Разом ми зв"язали нападника вірьовками, ременями від сумок. Я боса біжу з автоматом — віднесла дівчатам у магазин — і до Женi. А він хрипить, із носа кров. Ніна вибігла на трасу, розставила руки, кричить: "Допоможiть, людина вмирає!" Всі машини її об"їжджали, але зупинилася "швидка", забрали Женю. Друга бригада лікарів приїхала по виклику, туди ми Валю на руках віднесли. Міліція лише наділа на бандюгу наручники. У нього зріст понад 2 метри, о-о-о-т-така морда і руки товсті — наручники ледве зійшлися.

— Я була з дитям у п"ятій лікарні Костянтинiвки, – схвильовано говорить Вікторія Безлюдько, 48 років. Дитям називає Євгена Гуділіна. – Його на носилках кинули на підлогу і навіть не зробили знеболюючого. У лікарні немає плівки для рентгена! Я кричу, реву: "Робіть що-небудь!", а вони сидять в ординаторській. Один лікар вийшов і каже: "Він у вас обкурився чи колеться? Він же нєвмєняємий!" Говорив, що у Жені нема симптомів черепно-мозкової травми. А бився в брєду — кидався, відмахувався, наче продовжував боротися. Той лікар ще говорить: "Якщо ви його не заспокоїте, я його вирублю". О п"ятій ранку приїхав заввідділенням, викликав санавіацію. У нейрохірургії Донецька сказали, що у Жені типові ознаки больового шоку. Вранці 12 серпня він помер.

Пiдходить чоловік.

— Судити треба таких лікарiв — син не пив, не палив, за автобус кредит виплачував. Працював, як бджола, — говорить батько загиблого 50-річний Валерій Гуділін.

— Усі розмови в нього були про сім"ю, — додає Тетяна Гнатенко. — Побачив у мене іграшку — яйце, яке кладеш у воду, а звідти вилуплюється динозаврик. Купив доньці, радів: "Будем вирощувати". Напередодні тієї поїздки мив машину, посковзнувся і вдарився об лобове скло. Воно тріснуло. Я ще подумала: "Недобра прикмета".

Його на носилках кинули на підлогу і навіть не зробили знеболюючого

Правоохоронці затримали зловмисника. Дізналися про ще один його злочин. Увечері до таксиста 50-рiчного Олега Фоменка у Донецьку звернувся чоловік із проханням довезти його до села Романівка. Коли машина проїхала половину дороги, пасажир дістав із сумки автомат (насправді то був муляж) і вiдiбрав у водiя близько 300 грн. Фоменка запхав у багажник таксі. Водій пролежав там 8 год. На АЗС грабіжник погрожував зброєю і наказав всім лягти. Приставив автомат до голови касирки, забрав 240 грн. Коли йшов, забув на столику ключі від викраденого таксі. Потім напав на мікроавтобус Євгена Гуділіна.

Ім"я затриманого міліція не розголошує. Він із міста Краматорська. Кажуть, йому 40 років. Був законослухняним громадянином, але мав борги. Розлучений, має двох дітей, недавно повернувся із заробітків у Києві.

В Євгена Гуділіна залишилася донька Дарія, їй 3,5 роки. У день похоронів дівчинка була в дитячому садку — їй не сказали про смерть батька. Сім"я Євгена жила з його батьками. У Гуділіних-старших є ще 19-річна донька Ганна.

Зараз ви читаєте новину «Євгена Гуділіна грабіжник двічі вдарив прикладом автомата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути