пʼятниця, 29 серпня 2008 07:12

Євдокії Коваль наснився сон про смерть сина

15 серпня в селі Велика Мочулка Теплицького району Вінниччини ховали 37-річного Володимира Коваля. Він служив у Севастополі, на російському кораблі. В офіційному документі, наданому родичам, написано: "Загинув у місті Новоросійськ при виконанні службових обов"язків". У селі говорять, що Коваля вбили під час війни у Грузії. Тіло везли на батьківщину майже тиждень.

Мати військового 71-річна Євдокія Андріївна втирає мокрі очі, говорить тихо.

— Як пішов мій Володя у 18 років служити на флот у Севастополь, так і лишився там. У 21 рік оженився. З невісткою Галею виховали двох донечок. Маринці — 14, Ірочці — 8 років. Коли сталася трагедія, від мене скривали, але я відчувала, що щось не так. Перед його загибеллю наснився сон. Начебто він зовсім маленький. До мене підходить моя покійна мама Фросина і каже: "Тепер я його буду знову бавити". Вона прожила 86 років і дуже любила Володю, — схлипує. — Привезли його — голова поранена, шия вся синя.

У Євдокії Коваль залишилося двоє дітей. 47-річний Іван живе з родиною у Мелітополі, донька Світлана — у Теплику. Чоловік Василь помер 20 років тому.

— Володя служил мичманом на корабле "Турбинист", — розповідає російською дружина загиблого Галина Іванівна. — Он мало рассказывал о работе. Ничего о его гибели неизвестно. Нашей маме сейчас очень тяжело. Девчонки пытаются хоть как-то отвлечь, постоянно с ней воркуют: "Бабушка, а давайте то сделаем, а может, сходим на огородик"… Жаль, что не сможем долго пробыть в селе. Детям в школу скоро.

Корабель "Турбинист" Чорноморського флоту Росії брав участь у воєнному конфлікті в Грузії. Нещодавно повернувся в Севастопольську бухту. Такі бойові судна шукають і знищують міни.

Старший брат покійного Іван не хоче розказувати про брата.

— Нам зараз дуже важко. Мати щодня просить, щоб відвіз її до Володі. Їздимо на кладовище. Будь-яка згадка про Володю додає їй ще більшого болю.

Зараз ви читаєте новину «Євдокії Коваль наснився сон про смерть сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути