вівторок, 09 жовтня 2007 07:00

Дві жінки борються за онука

У червні 51-річна киянка Олена Кудрявцева подала заяву до опікунської ради. Просить позбавити власну 31-річну доньку Ірену Смольську батьківських прав на синів Данила, 3 роки, і Марка, 1 рік. Олена Валеріївна хоче отримати статус опікуна над онуками.

— За дітьми доглядаю я сама, заради них покинула роботу, — каже вона. — Фактично я їхній опікун, маю отримувати допомогу від держави.

Водночас позбавити Ірену батьківських прав на старшого сина вимагає і її свекруха Зоя Смольська, 56 років.

— Внук — это моя жизнь, моя ахиллесова пята, — каже Зоя Денисівна. — Я сделаю все возможное, чтобы Даня был со мной.

Ірена у 90-х працювала моделлю. Висока брюнетка демонструвала на подіумі одяг українських дизайнерів, об"їздила із показами більшість країн Європи. Певний час співмешкала з наркоманом і спробувала сама. Згодом втягнулася, нині колеться героїном.

— Я двічі лікувала доньку, — розповідає Олена Кудрявцева. — Після реабілітаційного курсу вона начебто кинула наркотики.

2003-го Ірена познайомилася з киянином Андрієм Смольським, 31 рік. Раніше він двічі сидів у в"язниці за крадіжки, двічі був одружений, від кожного шлюбу мав доньку. Одна з них померла, другу забрала після розлучення мати.

Смольський живе у столичному мікрорайоні Воскресенка з матір"ю Зоєю та вітчимом Петром. Також уживає наркотики. Коли Ірена стала з ним жити, знову почала колотися. За місяць після того, як Андрія втретє посадили, в подружжя народився син Данило.

Мусила тікати з власної квартири

— У медичній картці записано, що Даня народився у сім"ї героїнових наркоманів, — плаче Олена Валеріївна. — У нього була ломка, він постійно плакав. Лікарі діагностували збільшену підшлункову залозу, печінку. Ірена вживала наркотики, коли його носила.

Андрій вийшов із в"язниці й повернувся до Ірени. Торік у них народився син Марко. Згодом подружжя все частіше сварилося. Жінка з синами перебралася до матері. Однак з чоловіком продовжувала підтримувати стосунки.

— Смольські пообіцяють дати грошей — і вона біжить на Воскресенку, — пояснює Олена Валеріївна. — Дітей я їм не віддавала. Вони як туди поїдуть, то вертаються хворі.

Кудрявцеви живуть на $200, які Олені Валеріївні надсилає брат із Краснодара.

— Свати буквально почали охоту на Даню, — зітхає жінка. — Хочуть забрати його до себе.

Кілька днів тому до квартири Кудрявцевих увірвався Андрій Смольський із братом.

— Став кричати: "Приведи дітей!" — згадує Олена Валеріївна. — На щастя, ми їх витурили. Я з дітьми мусила тікати з власної квартири. Андрій погрожує забрати синів силоміць. Подав на розлучення.

Нині Кудрявцева з онуками живе в подруг.

Зоя Смольська запевняє, що сваха ховає онука від неї.

— Они все время прячут Даню, — говорить вона. — Этим летом мы с Андреем хотели взять ребенка на море, так они нам его не дали. Лена отправляет Даню в санаторий. Но у меня сестра в Тернополе в частном доме живет. Там яблоки, груши. Для ребенка будет все, что нужно.

Також Зоя Денисівна звинувачує невістку. Мовляв, та неврівноважена, 8 вересня підрізала ножем чоловіка.

— Ирена высокая, стройная, красивая женщина. Но ей нельзя доверить детей, — зауважує Смольська. — Они живут в однокомнатной квартире, там еще три кошки. Детям будет лучше у меня. Андрей уже не употребляет наркотики, работает, помогает в бизнесе своему двоюродному брату Александру.

За словами жінки, їхня родина заможніша, ніж сім"я Кудрявцевих. Зоя Денисівна працює вахтером у медичній академії, її чоловік — охоронець у гаражі Секретаріату президента.

— Мы дадим детям больше, чем Ирена, — запевняє вона. — Добьемся, чтобы Даню отдали нам.

Зараз ви читаєте новину «Дві жінки борються за онука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути