Ексклюзиви
субота, 11 жовтня 2008 07:11

До Калинівки завезли іржаві боєприпаси

Автор: фото: Тетяна САРАХАН
  Боєприпаси, які привезли до військової частини неподалік міста Калинівка на Вінниччині. Під час транспортування вони перекочувалися з боку в бік
Боєприпаси, які привезли до військової частини неподалік міста Калинівка на Вінниччині. Під час транспортування вони перекочувалися з боку в бік

У місті Славута на Хмельниччині й селищі Брюховичі Перемишлянського району Львівщини розформовують військові частини. Боєприпаси та зброю перевозять до інших частин й артилерійських баз. У квітні частину вибухівки передали військовій частині А-1119, що поряд із містом Калинівка Вінниччини.

— Ми проти, щоб звозили сюди всякий мотлох, — каже депутат Калинівської райради Іван Тютюник, 57 років. — У нас своїх боєприпасів вистачає. Для чого їх сюди везти. Щоб потім вивозити?

Згідно з документами, боєприпаси були неушкоджені. Та до Калинівки привезли такі, які потребують ремонту чи утилізації. Неподалік артилерійської бази простягається автомагістраль, газопровід, залізниця, є нафтобаза. Від вибуху можуть постраждати 10 тис. жителів.

26 вересня райрада розглядала питання про боєприпаси. Військові показали в райраді стенд із фотографіями вибухівки, привезеної у квітні. На знімках у кількох потрощених дерев"яних ящиках лежать по дві мінометні міни. Усередині вони не закріплені, під час транспортування перекочувалися в ящиках.

— Зараз боєприпаси не завозять, — запевняє командир військової частини А-1119 Ігор Степанченко, 45 років. Чоловік очолює частину з липня 2008-го. Він змінив на посаді Олега Омельянчика.

— Пусть их разбирают на месте хранения, но не утилизируют, — не підтримує колегу Олег Омельянчик, 39 років. — По технике безопасности этого быть не может. В часть планируют завозить еще боеприпасы из Брюхович и Славуты.

На сесії райради вирішили створити комісію. Вона має перевірити, як зберігають боєприпаси. Просять Міноборони не привозити більше до Калинівки вибухівки. Інакше обіцяють перекрити трасу.

Зараз ви читаєте новину «До Калинівки завезли іржаві боєприпаси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути