четвер, 11 червня 2009 18:14

Директор школи збив випускників

Автор: фото: Валентина ОСТЕРСЬКА
  Ігор Кубрак (праворуч) і Анатолій Остапець цього року закінчили школу у селі Дорогинка Ічнянського району Чернігівщини. Готувались до випускного вечора
Ігор Кубрак (праворуч) і Анатолій Остапець цього року закінчили школу у селі Дорогинка Ічнянського району Чернігівщини. Готувались до випускного вечора

У ніч на 7 червня директор школи з села Бакаївка Ічнянського району Чернігівщини 39-річний Валерій Бовма збив власною "ладою" мотоцикл "вайпер". На ньому їхали троє випускників. Двоє загинули в лікарні, інший лікується.

— Це наша сільська золота молодь, — каже про випускників 50-річна Світлана Остапець, секретар сільської ради Дорогинки. — Вони нічим не були обділені, кожен мав мотоцикла.

17-річні Анатолій Остапець і Владислав Скалацький із Ігорем Кубраком, 16 років, цьогоріч закінчили школу в селі Дорогинка. Готувалися до випускного. Того вечора, кажуть, їхали до дівчат у село Бакаївка. Назустріч вів авто Валерій Бовма. О пів на другу ночі зіткнулися лоб у лоб. Випускники отримали закриті травми голови, переломи стегон, численні забої. Директор школи зник із місця аварії. Машину залишив.

Скалацький повідомив про аварію друзів. Ті викликали "швидку". Від травм у першу ніч після аварії помер Остапець, наступної — Кубрак. Владислава Скалацького лікарі прооперували.

— Толіка поховали 8 червня, Ігоря — 9-го, — розповідає Світлана Остапець. — Усе село зійшлося, таке горе.

Після аварії селяни розділилися між собою. Одні винять у пригоді хлопців. Мовляв, ті їхали вночі без світла. Інші — директора. Він мусив би побачити мотоциклістів. Деталі  з"ясовують слідчі.

Родини випускників у селі називають заможними. Матір Анатолія Остапця працює санітаркою у сільській амбулаторії, батько — в комунальному підприємстві. Мають ще старшого сина Сергія, він закінчує технікум у Чернігові. Батьки Ігоря Кубрака зайняті в лісництві, мають старшу доньку і молодшого сина. Скалацького виховує мама з вітчимом. Живуть із домашнього господарства.

Наступного дня після аварії Валерій Бовма прийшов до міліції. У його крові алкоголю не виявили. Нині він у Ніжинському слідчому ізоляторі.

— Бовма працює у школі років 15, 12 з них — директором, — каже сільський голова Бакаївки Костянтин Бережняк. — Хороший директор, ніколи нарікань не було. Дружина його — вчителька молодших класів, донька закінчила другий клас.

Зараз ви читаєте новину «Директор школи збив випускників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути