четвер, 11 вересня 2008 07:07

Балетмейстер Олександр Казатинський ґвалтував учениць

Балетмейстер Олександр Казатинський ґвалтував учениць

Апеляційний суд Донецької області найближчим часом розгляне скаргу 62-річного балетмейстера Олександра Казатинського з міста Горлівка. Він оскаржив вирок, згідно з яким має відсидіти 12 років у колонії за зґвалтування учениць інтернату.

Олександр Казатинський виріс в інтернаті. Чотири рази був одружений, дорослі діти живуть окремо. Чоловік — лауреат багатьох балетних конкурсів, має звання Заслуженого тренера України зі спортивних танців, медаль імені засновника міста Петра Горлова.

Казатинський створив балетний гурток у горлівському інтернаті N4. У ньому працював фотомайстер Геннадій Гончаров, 50 років. Він виготовляв альбоми вихованцям закладу. Візити до фотографа нікого не дивували. Учителi вiдпускали дiтей, доки одна дівчинка не стала залишатися там на нічліг. Гончаров обіцяв удочерити її.

Навесні 2005 року до квартири фотографа на вул. Гагаріна прийшли міліціонери. Усі кімнати в помешканні були обладнані прихованими відеокамерами. Знайшли сотні фотографій оголених учениць інтернату, відеоролики. На них були дівчата із Казатинським та Гончаровим. Чоловіків затримали.

— Групові зйомки статевих актів знімав я, Гончаров і дівчата, — розповідав хореограф правоохоронцям. — Дівчата здавалися мені повнолітніми, погоджувалися самі.

Слідчі встановили, що за 2004–2005 роки фотограф звабив майже десять дівчат, найстаршій з яких нині виповнилося 17 років.

— Фотографові призначили дві експертизи — амбулаторну й стаціонарну, — кажуть слідчі з особливо важливих справ обласного управління міліції. — Обидві підтвердили, що він неосудний.

Ви заздрите моїй чоловічій силі, — кидав слідчим

Гончаров пройшов примусове лікування у психіатричній лікарні. Продав квартиру в Горлівці, переїхав до Слов"янська, відкрив фотомайстерню.

У будинку Казатинського теж знайшли схожі відеоролики. Тренер домагався учениць на індивідуальних уроках. Батьки відпускали доньок на додаткові заняття, бо хореограф обіцяв дітям кар"єру зірок.

8-річну дівчинку Майю тренер протягом чотирьох років ґвалтував у робочому кабінеті, що в Будинку культури шахти ім. Гайового. Допоки мала відмовилася відвідувати заняття.

— У нас були дружні стосунки, які згодом переросли в інтимні, — згадує Казатинський про дівчинку. Вихованок чоловік називав коханками, яких "вводив до світу кохання".

11-річну Аліну балетмейстер силував удома.

— Експертиза довела, що через свій вік потерпілі нічого не розуміли. Були безпорадними, а тренер використовував авторитет педагога, — зауважує державний обвинувач Казатинського.

На суді Казатинський називав суддю дурепою.

— Ви заздрите моїй чоловічій силі, — кидав слідчим.

16 квітня 2008 року Калінінський райсуд Горлівки визнав Олександра Казатинського винним у зґвалтуванні, розбещенні й зносинах із неповнолітніми. Хореограф рішення оскаржив. Домігся, аби йому виділили окрему камеру, доки перебуває під слідством. Пише скарги на своїх учениць. Вимагає покарати дiвчат за те, що спокушали тренера.

Зараз ви читаєте новину «Балетмейстер Олександр Казатинський ґвалтував учениць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути