Ексклюзиви
вівторок, 24 травня 2011 05:00

Ярослава Кізя замовив компаньйон

Автор: фото з архіву Оксани Мойсюк
  Ярослав Кізь із дружиною Оксаною Мойсюк на Сорочинському ярмарку у серпні 2010 року. За півроку чоловіка убили
Ярослав Кізь із дружиною Оксаною Мойсюк на Сорочинському ярмарку у серпні 2010 року. За півроку чоловіка убили

Наприкінці квітня у місті Миргород на Полтавщині знайшли тіло бізнесмена Ярослава Кізя, 46 років. Він продавав зерно, отрутохімікати та міндобрива.

— На Славіка полювали давно, бо в обороті бізнесу був мінімум мільйон доларів, — зітхає вдова 43-річна Оксана Мойсюк. — Спочатку підставили. Славік мав напарника Івана Гришка і водія Олега Захарченка. Той Олег мав зв'язки з міліцією. Запропонував чоловікові купити для самооборони пістолета з глушником. Славік купив. А за два тижні до нас прийшли міліціонери. Зразу пішли в сарай і винесли пістолет, склали акт про вилучення. Два тижні мурижили, а тоді запропонували замняти все за 50 тисяч доларів. Славік владнав усе за 200 тисяч гривень. Правда, так і не поняв, хто його підставив.

Ярослав Кізь хотів купити колгосп у Сумській області або збудувати олійницю на Миргородщині. Наприкінці грудня перевів у готівку 3,5 млн грн. Партнер знав про це.

— І почали готувати вбивство, — продовжує Оксана Василівна. — До цього причетні люди з великими зірками на погонах.

Зник Ярослав Кізь 8 лютого.

— Вранці з водієм поїхав у Хорол, — згадує вдова. — Увечері не вернувся. Телефон не відповідав. Перші три дні я не сильно хвилювалася, бо він часто їздив у справах. На четвертий подзвонив партнер із Донецька. Каже, не можу знайти Славіка. Я пішла в міліцію подавати заяву. З мене посміялися. Кажуть, нагуляється і приїде. Прийняли аж на 10-й день.

Чоловіка оголосили безвісти зниклим.

— Як Славік зник, то перший заступник начальника міліції з Миргорода поїхав у Попівку. Там у місцевого фермера Славік зберігав півтори тонни отрутохімікатів. Купив їх в Одесі за 70 тисяч доларів. Міліція їх вилучила і слід простив.

Тіло підприємця знайшли на території колишнього хімскладу біля села Вовнянка Миргородського району. Було закопане на глибині 2 м, засипане селітрою і прикрите бетонною плитою.

— Труп був в одних штанях та носках. Розкопували його працівники похоронного бюро. Наїхало більше як 15 машин, з крутими номерами. Враження, ніби там мінімум народний депутат, — розповідає місцевий житель. — Кажуть, є свідок, що бачив, як чоловіка кинули в яму та закопали. Ходив у міліцію, але його не послухали.

Міліціонери порушили справу про вбивство. Запевняють, що його скоїв раніше судимий 45-річний харків'янин.

— Вбивство замовив боржник загиблого, — говорить Олександр Рудяк, начальник обласної міліції. — Він заборгував загиблому сотні тисяч доларів, віддавати не хотів, тому найняв кілера.

Вдова упевнена, що до загибелі чоловіка причетні міліціонери.

— У бізнесі були мільйони. А я не мала за що Славіка поховати, — плаче. — Добре, що на похорон 10 тисяч дав партнер і 5 бухгалтер чоловіка. Славік вів блокнот, в якому записував приходи-розходи. Він зник. А міліція не слідством займається, а охотиться за грошима мого чоловіка. Шантажують мене. Я дарственну на майно оформила на родичів, якщо мене приберуть, як Славіка. На двоюрідному братові чоловіка числилася фура, яку купили ми зі Славіком. Після загибелі брат переоформив машину на мене. Я вчора приганяла її у Миргород. Тільки доїжджала до двору, а вже дзвонять із міліції: "Або віддай фуру по-доброму, або пожалієш".

Міліціонери затримали водія та компаньйона загиблого.

— Зараз багато всяких розмов та домислів, які не відповідають дійсності, — каже Юрій Сулаєв з обласної міліції. — По справі ми маємо п'ятого підозрюваного. Це особа, в якої купили пістолет для убивства.

Зараз ви читаєте новину «Ярослава Кізя замовив компаньйон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути